Wedstrijdverslagen Feyenoord Jeugdelftallen

Niet alleen voor Feyenoord Onder 19 (0-5 winst op sc Heerenveen) was het een goed weekend. Ook de meeste andere teams van Feyenoord Academy behaalden goede resultaten. De wedstrijdverslagen van de duels van Feyenoord Onder 17 tot en met Onder 13 lees je hieronder.

Degelijke overwinning Onder 17 op Heerenveen

Feyenoord Onder 17 heeft drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen Onder 17. De ploeg van trainer Melvin Boel was beter, maar hield het lang spannend door slechts één treffer te maken uit een paar goede kansen. Een late strafschop maakte aan alle twijfels een einde.

De bezoekers traden aan met een 5-3-2 formatie en bleken zo een stugge tegenstander te zijn voor Feyenoord Onder 17, dat wel veel beter was. Abdel Belarbi kreeg geen strafschop toen hij door de keeper gevloerd werd in het zestienmetergebied en er waren goede schotkansen voor opnieuw Belarbi en Mimeirhel Benita die beiden geen doel troffen. Na een afstandsschot van Saladin Oulad M’Hand was het wel raak toen de bal via de onderkant van de lat uit het doel stuiterde en Belarbi goed reageerde op de rebound: 1-0. Heerenveen kreeg voor rust geen kansen.

Na de rust werd het door toedoen van de bezoekers meer een vechtwedstrijd en was het aan Feyenoord Onder 17 om hier goed mee om te gaan. Dat lukte redelijk, want Heerenveen kreeg slechts twee kleine mogelijkheden waar niet uit gescoord werd. Vlak voor tijd kreeg Feyenoord wel een strafschop en maakte Belarbi zijn tweede van de middag.

Boel was tevreden over de teamprestatie. ‘We hadden het veel eerder af kunnen maken na een goede eerste helft. We zijn alleen nooit echt in de problemen gekomen.’

Feyenoord Onder 17 – sc Heerenveen Onder 17 2-0

Scoreverloop:

28′ 1-0 Belarbi

75′ 2-0 Belarbi (penalty)

Opstelling Feyenoord Onder 17: Troost, Van der Sloot, Van der Lubbe, Van der Zeeuw (64′ Brugman), Esajas (29′ Knoll), Zitman, Benita, Oulad M’Hand, Belarbi (76′ Akdeniz), Noujoks (41′ Maas), Omgba (70′ Dunning).

Ruime thuisnederlaag voor Onder 16 tegen AZ

Feyenoord Onder 16 heeft op het eigen Varkenoord met 0-4 verloren van AZ Onder 16. Een uitslag die doet vermoeden dat het team helemaal is weggespeeld, maar dat viel in werkelijkheid mee. Onder 16 had het moeilijk in de beginfase en wist vervolgens beter in de wedstrijd te komen. Een offday van keeper Sam Pak hielp AZ echter in het zadel. Bij de 0-1 speelde hij de bal zomaar in de voeten van een aanvaller en bij de 0-2 gaf hij een rebound cadeau na een houdbaar schot. Het was helemaal gedaan toen het vlak erna 0-3 werd. Op deze stand kreeg Feyenoord Onder 16 nog een strafschop, maar Ibrahima Berete miste. Vlak voor tijd werd het ook nog 0-4.

Feyenoord Onder 16 – AZ Onder 16 0-4

25′ 0-1

45′ 0-2

47′ 0-3

76′ 0-4

Opstelling Feyenoord Onder 16: Pak, Van Veldhoven, Zouan, Owusu, Christoffel, Valk, Veenvliet (60′ Baars), Hokke, Tearr (55′ Van der Veldt), Ben-David Dos Santos, Berete.

Eerste driepunter voor Onder 15

Na wedstrijden tegen Ajax, PSV en AZ waaruit twee punten werden behaald, heeft Feyenoord Onder 15 de eerste competitiezege te pakken. Volendam Onder 15 werd in Noord-Holland met 1-4 verslagen. De ploeg van Mark Otten liet de opponent amper op hun eigen helft komen in de eerste helft. Het speelde alleen zelf bij vlagen slordig waardoor het bij 0-2 bleef voor de rust. Ilyas el Moussaoui maakte de eerste en na een mooie combinatie over meerdere schrijven kwam de tweede op naam van Gio-Renys Felicia. Na rust kwam FC Volendam agressief uit de kleedkamer en kreeg het meteen een grote kans. Met een sliding voorkwam Lamare Bogarde een tegentreffer. Hierna werd het duel snel beslist via opnieuw El Moussaoui en invaller Yairo Lentze. Uit een vrije trap werd er nog een tegentreffer geïncasseerd.

FC Volendam Onder 15 – Feyenoord Onder 15 1-4

7′ 0-1 El Moussaoui

33′ 0-2 Felicia

44′ 0-3 El Moussaoui

45′ 0-4 Lentze

55′ 1-4

Opstelling Feyenoord Onder 15: Berger, Van Wingerden, Ket, Bogarde, Candelaria, Zechiël (53′ Oetoehganal), Felicia (62′ Mohamedhoesein), Van der Linden, El Moussaoui, Van Lunteren (18′ Ourhris), Van der Heijden (36′ Lentze).

Onder 14 wint bij PSV en pakt de koppositie

Een week na de 3-2 thuisoverwinning op Ajax heeft Feyenoord Onder 14 opnieuw hele goede zaken gedaan in de competitie. In Eindhoven werd PSV Onder 14 met 2-5 verslagen. De Rotterdammers waren de hele wedstrijd de betere ploeg en hadden bij de rust al een 0-3 voorsprong te pakken. Antoni Milambo maakte de eerste twee en de derde kwam op naam van Lugene Clarinda. Na rust maakte PSV een aansluitingstreffer en ging het er even weer in geloven. De hoop werd echter binnen een minuut de kop ingedrukt door de 1-4 van Jordan Zirkzee. Toen PSV een paar minuten voor tijd nog eens scoorde, kwam er weer meteen een antwoord en zette Shannon de Wind de eindstand van 2-5 op het bord.

PSV Onder 14 – Feyenoord Onder 14 2-5

19′ 0-1 Milambo

27′ 0-2 Milambo

30′ 0-3 Clarinda

48′ 1-3

49′ 1-4 Zirkzee

64′ 2-4

67′ 2-5 De Wind

Opstelling Feyenoord Onder 14: De Groot, Pronk (48 Elmensdorp), Giersthove, Plug (41′ Van Ommeren), Breinburg (41′ De Wind), Oulad M’Hand (53′ Oskam), Speksnijder, Kleijn, Zirkzee, Milambo,

Clarinda.

Onder 13 verliest met minimaal verschil van Ajax

Feyenoord Onder 13 heeft thuis geen punten gepakt tegen Ajax Onder 13. In een gelijk opgaande wedstrijd waarin de Amsterdammers iets makkelijker voetbalden, werd het 0-1. Een grote fout op het middenveld was in de tweede helft de aanleiding van de enige goal van de wedstrijd. Na onnodig balverlies brak Ajax door met enkele snelle passes en maakte de linksbuiten de 0-1. Feyenoord Onder 13 had heel het duel moeite om aanvallend een vuist te maken. Het was nog wel een keer heel dicht bij de gelijkmaker toen Avery Appiah een vrije trap op de lat knalde.

Feyenoord Onder 13 – Ajax Onder 13 0-1

37′ 0-1

Opstelling Feyenoord Onder 13: Kroll, De Ruijter, Appiah, Da Silva Mendes (39′ Otte), Moses (39′ Van Zijp), Mensah, Hiwat (42′ Ben Addi), Sneijer, Janssen, Ulutas (50′ Van Persie), Meerzorg