Wedstrijdverslagen Feyenoord Jeugdelftallen

Voor de teams uit de midden- en bovenbouw van Feyenoord Academy was het geen succesvolle zaterdag. De vier teams die buiten Feyenoord Onder 19 (0-2 zege bij AZ) in actie kwamen, verloren alle vier. De verslagen van de wedstrijden zijn hieronder te lezen.

Onder 18 onderuit tegen FC Emmen Onder 19

In het hoge en vooral ijskoude noorden heeft Feyenoord Onder 18 een terechte nederlaag geleden tegen FC Emmen Onder 19. De mannen van trainer Jan Gösgens verloren met 3-1.

FC Emmen speelde volgens Gösgens een ‘lastig spelletje’ door in een 5-3-2-formatie aan te treden. Voordat Onder 18 hier enigszins aan gewend was, stond het al met 1-0 achter. Een voorzet vanaf de rechterkant werd knap tot doelpunt gepromoveerd via een duikkopbal.

Halverwege de eerste helft leek Onder 18 een antwoord te hebben gevonden op het verrassende spel van de thuisploeg. Dit zorgde ervoor dat Lion Kalentjev de gelijkmaker kon maken. Dit deed hij met een mooi schot vanaf de rand van het zestienmetergebied. Onder 18 slaagde er niet in om de gelijke stand vast te houden tot de rust. Want vlak daarvoor brak Emmen weer door over rechts waarna de voorzet bij de tweede paal in het doel werd getikt.

In de rust probeerde Gösgens samen met zijn spelers een plan te maken tegen de tactiek van Emmen, maar daar kwam op het veld weinig van terecht. Ondanks het matige spel in de tweede helft wist Onder 18 nog twee keer gevaarlijk te worden. Een inzet van Xander Buitenhek hield het midden tussen een voorzet en een schot en Kalentjev trof wel doel, maar daar ging een handsbal van de aanvaller aan vooraf. Een kleine tien minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. Een aanvaller van de thuisclub scoorde met een inzet achter het standbeen langs.

FC Emmen Onder 19 – Feyenoord Onder 18 3-1

Scoreverloop:

15’ 1-0

25’ 1-1 Lion Kalentjev

42’ 2-1

83’ 3-1

Opstelling Feyenoord Onder 18

Elber Evora, Xander Buitenhek, Edon Fetahi, Davy Kaptein, Lynden Leidsman (45’ Leon-Cardi Wong-Si-Kwie), Niels Butter, Ridouan Kasrioui (65’ Roscello Vlijter), Jaron Vicario (45’ Dominykas Kubilinskas), Mohamed Choukoud, Nelson Amadin, Lion Kalentjev.

Gehavend Onder 17 verliest thuis van AZ

Feyenoord Onder 17 heeft op het eigen Varkenoord met 1-2 verloren van AZ Onder 17. Met een geïmproviseerd elftal werd er een goede eerste helft op de mat gelegd, maar ging AZ er na de tweede helft met de buit vandoor.

Dat trainer Melvin Boel veel andere spelers op moest stellen kwam door enkele blessures en omdat Noval Bannis en Melayro Bogarde met Oranje Onder 16 een toernooi spelen in de Verenigde Staten. Ondanks de vele wisselingen begon Onder 17 goed aan de wedstrijd en werden er twee goede mogelijkheden gecreëerd. Abdel Belarbi schoot voorlangs terwijl hij eigenlijk af had moeten spelen en Splinter de Mooij had een diepe bal in één keer over de keeper moeten kop, maar besloot aan te nemen waardoor zijn kans verkeken was.

Na een half uur kwam de verdiende openingstreffer op het scorebord. De Mooij stak Stan Maas weg waarna de aanvaller goed naar binnen sneed en de lange hoek vond. AZ voetbalde in de eerste helft één goede kans bijeen die niet werd benut waardoor de ruststand 1-0 was. ‘Het was een goede eerste helft waarin wij goed over de flanken probeerde te voetballen. We lieten wel na om de wedstrijd al te beslissen want het had ook 2-0 of 3-1 kunnen staan,’ zegt Boel over het eerste bedrijf.

Het goede gevoel van de eerste helft verdween na één minuut spelen in de tweede helft. Eén van de Feyenoord-verdedigers dekte aan de verkeerde kant bij een aanval van AZ waarna hij een overtreding maakte binnen het zestienmetergebied. De toegekend penalty werd benut door de bezoekers. Na deze gelijkmaker rook AZ dat er meer te halen viel in deze wedstrijd in ging het opportunistischer spelen. In die fase had Feyenoord misschien wel een strafschop moeten krijgen. Belarbi leek onregelmatig tegen het gras gewerkt te worden, maar volgens de scheidsrechter werd de bal gespeeld door de Alkmaarse verdediger.

De wedstrijd viel tien minuten voor tijd de kant op van AZ. Na een glijpartij in de Rotterdamse defensie kon de uitploeg de 1-2 maken. Onder 17 kreeg in de resterende tien minuten nog twee mogelijkheden op een punt. Invaller Toshio Lake had een grote kans kunnen krijgen als zijn aanname iets beter was en De Mooij kreeg nog een mogelijkheid met het hoofd. De gelijkmaker viel dus niet zodat Onder 17 met lege handen achter bleef. Volgens Boel had dit niet gehoeven. ‘Op basis van de eerste helft hebben wij vandaag een punt verdiend.’

Feyenoord Onder 17 – AZ Onder 17 1-2

30’ 1-0 Stan Maas

41’ 1-1 (penalty)

70’ 1-2

Opstelling Feyenoord Onder 17

Joey Koorevaar, Jay den Haan (61’ Rychaintelo Knoll), Denzel Hall, Ramon Hendriks, Ravi Yates, Sven Zitman, Stan Maas, Ömer Gündüz, Abdel Belarbi, Splinter de Mooij, Aimé Omgba (58’ Toshio Lake).

Harde les Onder 15 bij Vitesse

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord Onder 15 toen het bij rust met 0-1 voor stond tegen Vitesse. Maar in de tweede helft kantelde de wedstrijd volledig en liepen de mannen van trainer Mark Otten tegen een flinke zeperd aan. Het werd 5-1 voor de Arnhemmers.

Onder 15 begon voortvarend en met goed voetbal aan de wedstrijd. In de eerste paar kansrijke situaties was de ploeg nog wat te slordig. Zo werd een aantal verkeerde keuzes gemaakt voor het doel en werd de bal te ver vooruit gespeeld toen twee aanvallers richting de keeper van Vitesse liepen. Tien minuten voor rust was er dan wel een aanval waarin alles goed ging. De bal ging vlot rond over verschillende schijven en kwam terecht bij Mimeirhel Benita. Hij bereikte Salah Oulad M’hand die hem goed meenam en scoorde.

Otten kon zo terugblikken op een goede eerste helft van zijn team. ‘We speelden met de juiste intentie en hadden de wedstrijd onder controle.’ Het spelbeeld kantelde in de tweede helft volledig toen de thuisploeg na tien minuten op gelijke hoogte kwam. Onder 15 leed balverlies waarna er een voorzet werd gegeven met een doelpunt tot gevolg. Vitesse ging er hierdoor in geloven en Onder 15 kreeg meer moeite met het fysieke spel van de opponent.

Langzaam maar zeker sloop er bij Onder 15 angst in de ploeg. Het gaf de thuisploeg meer ruimte om te voetballen en zag Vitesse er steeds meer uitkomen over de zijkanten. Ineens leek alles goed te vallen voor de Arnhemmers. Hierdoor scoorde Vitesse drie keer binnen een kwartier waarmee het de wedstrijd volledig naar hun hand zette. In de slotminuut viel ook nog de 5-1. ‘Ik hoop dat mijn spelers hiervan geleerd hebben,’ aldus Otten. ‘Je moet altijd meegaan in de agressiviteit van de wedstrijd.’

Vitesse Onder 15 – Feyenoord Onder 15 5-1

26’ 0-1 Salah Oulad M’hand

43’ 1-1

51’ 2-1

56’ 3-1

62’ 4-1

71’ 5-1

Opstelling Feyenoord Onder 15

Deon Bontje, Kai Bodo (50’ Dylan Veenvliet), Denzel Owusu (43’ Kars van Veldhoven), Morgan Zouan, Max Christoffel (60’ Joci Chantre), Lennard Hartjes, Mimeirhel Benita, Milan Hokke (55’ Max Papounidi), Bienvenue Matabaro (60’ Lateef Omidiji), Salah Oulad M’hand, Shiloh ‘t Zand.

Geflatteerde nederlaag Onder 14 in mini-Klassieker

Feyenoord Onder 14 leed zaterdagmiddag in eigen huis een gevoelige nederlaag. Ajax Onder 14 was namelijk met 0-3 te sterk voor de ploeg van Davey van den Berg. De wedstrijd ging lang gelijkop, waardoor de uitslag wat geflatteerd was.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en werden er geen grote kansen gecreëerd. Dit omdat Onder 14 het achterin goed dicht hield en niets weg gaf. Het verdedigende werk vergde echter zoveel aandacht van de ploeg dat het zelf ook aanvallend weinig kon brengen.

Vlak na rust kon Onder 14 een keer gevaarlijk worden in een tegenaanval. Yairo Lentze werd de diepte ingestuurd en er ontstond een overtalsituatie voor de thuisploeg. Het buitenkansje werd niet benut omdat Lentze de verkeerde keuze maken. Aan de overkant was het vijf minuten na rust wel raak. Onder 14 leek een Amsterdamse aanval te onderbreken, maar leverde de bal meteen weer in. Hierdoor kon Ajax snel de spits inschakelen en die probeerde het met een schot. De inzet leek houdbaar, maar was keeper Tjeerd Dekker toch te machtig.

De openingstreffer van Ajax zorgde ervoor dat Feyenoord achter de feiten aan ging lopen. Tien minuten na de 0-1 werd de wedstrijd beslist. De rechtsbuiten van de bezoekers trok naar binnen, werd niet aangepakt en haalde doeltreffend de trekker over. In de blessuretijd liep Ajax middels een counter ook nog uit naar 0-3. ‘Deze uitslag is geflatteerd,’ zei trainer Van den Berg na afloop. ‘We hebben vijftig minuten goed gespeeld en dan geef je zelf de wedstrijd uit handen. In een wedstrijd als deze miste ik wel wat persoonlijkheid bij mijn spelers. Normaal wordt dit verbloemd met goed voetbal, maar daar kom je in zo’n wedstrijd niet mee weg.’

Feyenoord Onder 14 – Ajax Onder 14 0-3