Wedstrijdverslagen Feyenoord Jeugdelftallen

De eindstand stond bij Feyenoord Onder 15 al na een kleine twintig minuten op het scorebord, maar was in het voordeel van het team van Feyenoord Academy. Het team won met 2-1 van de leeftijdsgenoten van FC Twente. Onder 13 boekte tegen NAC Breda O13 de tweede zege op rij, terwijl Onder 14 na twee zeges in het najaar een mini-Klassieker verloor.

Onder 15 houdt het onnodig lang spannend tegen Twente

Feyenoord Onder 15 heeft op het eigen Varkenoord FC Twente Onder 15 verslagen. Het werd 2-1 in het voordeel van de talenten van Mark Otten. Deze stand stond al na een kleine twintig minuten op het bord en daarmee hielden de Rotterdammers het onnodig lang spannend.

Feyenoord schoot uit de startblokken en creëerde binnen tien minuten vier grote kansen. Na een snelle omschakeling en een voorzet vanaf rechts van Gio-Renys Felicia tikte Nesto Groen de openingstreffer binnen. Felicia zelf zorgde na een goede actie voor de tweede treffer. Daar omheen kapte Jamal Ourhris één keer te veel terwijl hij vrij voor de keeper stond en schoot Liam Oetoehganal niet raak vanuit een kansrijke positie.

Tien minuten later kwam FC Twente terug in de wedstrijd door een vrije trap binnen te schieten. De spanning kwam daardoor terug in de wedstrijd en in de moeilijke winderige omstandigheden speelde Feyenoord vervolgens iets te slordig om tot goede kansen te komen.

Na rust behield de thuisploeg de controle over de wedstrijd en kreeg het een paar aardige kansen op een derde treffer. Groen miste oog in oog met de keeper, Levi Skyum was dichtbij op aangeven van Felicia en Lars de Blok had na een goede actie over de flanken alle opties om een ploeggenoot uit te kiezen, maar maakte een verkeerde keuze.

Feyenoord-keeper Tjeerd Dekker verrichte nog één keer een redding op een verraderlijk schot en verder was FC Twente in de tweede helft slechts af en toe gevaarlijk. ‘We hadden het gewoon snel af kunnen maken,’ zei Otten na afloop. ‘Het bleef onnodig spannend en in de tweede helft waren we vaak te slordig en werden er te veel verkeerde keuzes gemaakt in kansrijke situaties.’

Feyenoord Onder 15 – FC Twente Onder 15 2-1
4’ 1-0 Groen
8’ 2-0 Felicia
19’ 2-1

Opstelling Feyenoord Onder 15: Dekker, Van Wingerden, Bogarde, Candelaria, De Blok, Oetoehganal, Felicia, Van der Linden, Groen, Ourhris, Skyum (59’ Van der Heijden).

Foto’s: Patrick van Oeveren

Onder 14 onderuit in jeugd-Klassieker

Na twee zeges in het najaar, heeft Feyenoord Onder 14 dit keer verloren van Ajax Onder 14. Het werd 1-3 in de wedstrijd waar de stevige wind een grote invloed had. Feyenoord had de wind voor de rust in de rug en speelde dominant.

Jaden Slory scoorde en omdat Rainey Breinburg twee keer voorlangs schoot en een vrije trap van Jan Plug op de lat eindigde, nam Feyenoord onvoldoende afstand. Na de pauze had Ajax de wind mee en scoorde het binnen vijf minuten twee keer. Feyenoord moest daardoor aanzetten, maar kwam  niet verder dan wat pogingen van Slory en Antoni Milambo. Vlak voor tijd counterde Ajax naar de 1-3 eindstand.

Feyenoord Onder 14 – Ajax Onder 14 1-3
27’ 1-0 Slory
38’ 1-1
40’ 1-2
67’ 1-3

Opstelling Feyenoord Onder 14: Oskam, Pronk, Milambo, Plug, Gill’Ard, Oulad M’Hand, De Wind, Kleijn (42’ Kleijn), Slory, Speksnijder, Breinburg.

Foto’s: Marcel Manuhutu

Tweede zege op rij voor Feyenoord Onder 13
Feyenoord Onder 13 heeft na de 3-1 zege vorige week op De Graafschap opnieuw gewonnen. Dit keer werd het op bezoek bij NAC Breda Onder 13 0-2. Ook in Breda moesten beide ploegen een helft tegen de harde wind in spelen. Voor Feyenoord gold dit voor de eerste helft en de ploeg van Brian Pinas kwam amper tot goede aanvallen. Het bleef wel redelijk eenvoudig overeind tegen de Brabanders. Na rust voetbalde Feyenoord veel gemakkelijker en zette Zino Sneijer zijn ploeg op 0-1 na een goede actie en een schot waar de doelman zich op verkeek. Het duel werd beslist door Shaqueel van Persie, die de bal goed bij zich hield en raak schoot.

NAC Breda Onder 13 – Feyenoord Onder 13 0-2
49’ 0-1 Sneijer
54’ 0-2 Van Persie

Opstelling Feyenoord Onder 13: Ravensbergen, Otte (57’ Minnaar), De Ruijter, Da Silva Mendes, Moses, Van Zijp (50’ Ben Addi), Janssen (36’ Hiwat), Appiah, Van Persie, Ulutas, Sneijer.

Bron: Feyenoordacademy.nl