Nieuws

Vrees voor gewonden onder thuispubliek Feyenoord

on

De Feyenoord Supportersvereniging vreest dat er binnenkort gewonden vallen onder thuisfans in de Kuip. Het gaat om supporters die onder het uitvak zitten. “Hun veiligheid is niet gegarandeerd.”

Van vak GG op de tweede ring, waar de fans van de uitspelende club zitten, worden vaak spullen naar beneden gegooid, zoals munten en aanstekers. Voorzitter Ron Smit van de Feyenoord Supportersvereniging ziet de bui al hangen:

“Onze supporters die daar veilig horen te zitten, daar kan de veiligheid niet van gegarandeerd worden. Je kan een muntje tegen je hoofd krijgen of nog erger; vuurwerk of een fakkel. Dan zijn de rapen gaar natuurlijk.”

Capuchon als bescherming
Feyenoord-fans noemen de aanhang van PSV, ADO den Haag, FC Twente en FC Utrecht de meest beruchte gooiers: “Dan moet je je echt beschermen, bijvoorbeeld met een capuchon, zodat je niets in je nek krijgt.”

De supportersvereniging wil dat de Kuip-directie snel maatregelen neemt om de veiligheid weer te garanderen: “Bijvoorbeeld door extra stewards in te zetten die gooiende fans uit het uitvak kunnen halen.”

Uitvak verplaatst
Het uitvak is in 2013 volledig naar de tweede ring verplaatst. Volgens de supportersverenging gebeurde dat vanwege commerciële afwegingen. Op die manier zouden er meer kaarten aan het thuispubliek verkocht kunnen worden.

De directie van het Feyenoord-stadion heeft nog niet gereageerd.

Bron: Rijnmond.nl

IMG_0120.JPG