Nieuws

Voorzitter FSV: ‘Wij zijn geen schoolmeester’

on

Feyenoord stelde een week geleden overwintering in het Europa League-toernooi veilig middels een 2-0 overwinning op titelverdediger Sevilla. Het Legioen werd geprezen om de fantastische sfeer, maar diezelfde aanhang wacht over een week een beladen treffen: uit bij Standard Luik.

Rond de heenwedstrijd in De Kuip ontstonden ongeregeldheden en dus gaat de aandacht uit naar de tweede ontmoeting. Ron Smit, voorzitter van de Feyenoord Supportersvereniging, is echter niet bang voor het bezoek aan België. “Wij gaan de fans niet oproepen dat ze zich moeten gedragen, wij zijn geen schoolmeester. Alle fans zijn oud en wijs genoeg om zich te realiseren dat iedereen dolgraag wil dat we naar de volgende ronde willen in Europa”, citeert Metro uit zijn mond.

Duidelijk is dat Standard Luik – Feyenoord onder een vergrootglas komt te liggen, wat bij nieuwe problemen vervelende sancties kan opleveren. Smit: “We zijn samen met de club al jaren bezig om tot normalisatie te komen en daarbij speelt zelfregulering onder de supporters een belangrijke rol. In dit geval riepen mensen dat anderen moesten kappen, omdat ze wisten hoe belangrijk het voor de club is om niet weer te worden gestraft voor wanordelijkheden. Dus bleef een confrontatie uit.”

“Ik weet dat het niet alleen maar lieverdjes zijn, er kan altijd wel iets gebeuren. Daar sluiten we onze ogen heus niet voor, maar ik ben echt trots op hoe onze supporters zich dit seizoen in Europa hebben gedragen. Bloedfanatiek en verder geen gezeur. In het verleden hebben we een bedenkelijke naam opgebouwd, daardoor wordt er nog steeds snel naar ons gewezen. Maar ik kan niet anders zeggen dat het nu fantastisch gaat. En dat zal in Luik niet anders zijn”, bezweert de Feyenoorder tegenover het dagblad.

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_8377-0.PNG