VILHENA, TOORNSTRA EN BERGHUIS IN ACTIE VOOR VERLIEZEND ORANJE

Het Nederlands elftal heeft de oefeninterland tegen Italië dinsdagavond met 1-2 verloren. Tonny Vilhena, Jens Toornstra en Steven Berghuis kwamen allen in de tweede helft binnen de lijnen. Rick Karsdorp kwam als enige Feyenoorder niet in actie in de Amsterdam Arena, waar Feyenoord aanstaande zondag Ajax treft.
.

Vilhena was de eerste Feyenoord-speler die zijn trainingspak mocht uittrekken van interim-bondscoach Fred Grim. De middenvelder kwam direct na rust in het veld voor Kevin Strootman. Op dat moment was de eindstand al bereikt, na treffers van de Italianen Romagnoli (eigen doelpunt), Éder en Bonucci.

.

In de slotfase, waarin Oranje op jacht ging naar de gelijkmaker, kwam Toornstra na 77 minuten binnen de lijnen voor Georginio Wijnaldum. Het was voor de middenvelder de derde interland uit zijn carrière en de eerste sinds juni 2013. Ook Steven Berghuis, die twee minuten voor tijd inviel voor Quincy Promes, kon aan de stand niets meer veranderen. Vilhena was met een afstandsschot in blessuretijd nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn poging verdween net naast het doel.

.

Oranje in juni in De Kuip

De volgende interlandperiode staat gepland na het Eredivisieseizoen. Op 31 mei oefent Oranje in en tegen Marokko, waarna er nog twee interlands plaatsvinden in De Kuip. Oranje speelt zondag 4 juni (19:30 uur) vriendschappelijk tegen Ivoorkust, gevolgd door een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg op vrijdag 9 juni (aanvang 20:45 uur). Kaarten en passe-partouts zijn te koop via www.dekuip.nl/oranje.