Verslagen jeugdwedstrijden van zaterdag 25 februari online

Voor drie jeugdteams van Feyenoord stond zaterdag een topper op het programma. Onder 17 was de bovenliggende partij tegen Ajax, maar moest in Amsterdam genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Onder 19 leed een 4-0 nederlaag tegen PSV, terwijl Onder 16 in eigen huis wél succes had tegen de leeftijdsgenoten uit Eindhoven: 2-1.

.
Feyenoord Onder 19 onderuit bij PSV

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdagmiddag de topper tegen koploper PSV Onder 19 verloren. In Eindhoven ging de ploeg van trainer Damien Hertog met 4-0 onderuit. Daardoor hebben de titelaspiraties van de Rotterdammers een knauw gekregen. ‘Maar geen paniek, het zijn slechts drie punten,’ reageerde Hertog na afloop. ‘Dit is een tikkie, maar in normale doen zijn we goed genoeg om voor de bovenste plekken mee te doen. Vandaag vond ik ons helaas onherkenbaar spelen.’

.

Feyenoord kwam al vroeg op achterstand. PSV profiteerde in de zesde minuut optimaal van een man-meer-situatie vanwege een blessurebehandeling bij Feyenoord: 1-0. Een minuut voor de rust verdubbelden de Eindhovenaren de voorsprong met een fraai afstandsschot, dat in de kruising belandde. ‘De hoge mate van intensiteit waarmee we altijd willen spelen, miste ik,’ zo zag Hertog. ‘Daarmee hielpen we de tegenstander ook in de wedstrijd.’

.

Hertog probeerde onder anderen met het inbrengen van Shurendo Janga en Jordy Wehrmann het tij te keren. In de beginfase van de tweede helft speelde Feyenoord ook beter, maar PSV maakte via twee counters in de 52ste en 59ste minuut al snel een eind aan alle hoop bij de bezoekers. Hertog: ‘Na die treffers weet je dat het gelopen is. Na een heel lange periode zonder nederlaag, de laatste dateerde van oktober, lopen we hier nu tegenaan. Dat is niet leuk, dat hebben we ook aan onszelf te wijten en daar moeten we lering uit trekken.’

.

FOTOVERSLAG PSV A1 – FEYENOORD A1 klik Hierrrr

.

PSV Onder 19 – Feyenoord Onder 19 4-0

Scoreverloop:

6’ 1-0

44’ 2-0

52’ 3-0

59’ 4-0

.

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Bijl, Zwartjens, Knoester, Malacia; Butter (46’ Wehrmann), Kökcü (46’ Janga), Robertha; Fernandes (70’ Bangura), Vente (80’ Polley) en Hansson.

Onder 18 maatje te groot voor Brabant United

Feyenoord Onder 18 heeft een terechte overwinning geboekt op Brabant United Onder 19. De Rotterdammers speelden vooral voor rust indrukwekkend en wonnen uiteindelijk met 3-0. Voor de ploeg van trainer Jan Gösgens scoorde Mohamed Choukoud twee keer. ‘Ik heb genoten van ons spel in de eerste helft,’ aldus Gösgens.

.

Feyenoord ging overtuigend van start. De Rotterdammers zetten de bezoekers al vroeg onder druk en kwamen op die manier tot veel kansen. Dominykas Kubilinskas trof de paal, Mohamed Choukoud slaagde er wel in om de Brabant United-doelman te verslaan. Nog in de eerste helft deed Choukoud, op aangeven van Jeremy van Mullem, dat nogmaals. Gösgens: ‘Alles klopte in de eerste helft.’

.

Na de pauze bleef Feyenoord de bovenliggende partij. ‘Al had Brabant United wel meer balbezit, maar kansen bleven uit,’ vertelde Gösgens. De thuisploeg kreeg wel mogelijkheden en gooide het duel via Jaron Vicario zo’n tien minuten voor tijd definitief in het slot. Via Vicario en Sergi Roeleveld raakte Feyenoord in de slotfase ook nog paal en lat. ‘Een uitstekend resultaat, nadat we vorige week ook al een mooie overwinning hadden geboekt op FC Twente Onder 19,’ besloot Gösgens.

.

Feyenoord Onder 18 – Brabant United Onder 19 3-0

11’ 1-0 Mohamed Choukoud

39’ 2-0 Mohamed Choukoud

80’ 3-0 Jaron Vicario

.

Opstelling Feyenoord Onder 18: Ten Hove; Elmensdorp (80’ Blesgraaf), Van Mullem, Kaptein, De Sterke; Van Wetten, Kubilinskas (80’ Barberoglou), Anez; Choukoud, Guezen (72’ Vicario) en Van der Wilden (72’ Roeleveld).

.

Feyenoord Onder 17 krijgt te weinig tegen Ajax

Feyenoord Onder 17 kwam in Amsterdam tot twee keer toe op voorsprong tegen Ajax, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Daardoor blijven de Rotterdammers de nummer twee in de Eredvisie, één punt achter Ajax. ‘We hebben het onnodig spannend gemaakt,’ zo vond trainer Cor Adriaanse. ‘Als er één ploeg had moeten winnen vandaag, was het Feyenoord. Zonde ook dat we de kans hebben gemist om de koppositie te pakken.’

.

De bezoekers hadden in de eerste helft het betere van het spel. Feyenoord zette goed druk, liet Ajax niet aan voetballen toekomen en creëerde een aantal goede mogelijkheden. Zo kreeg Achraf El Bouchataoui al in de vierde minuut een reuzenkans, maar de middenvelder mikte naast. Na een dik kwartier spelen kwam Orkan Kökcü alleen vrij voor de keeper van Ajax, die de inzet pakte. De verdiende 0-1 viel uiteindelijk ietwat gelukkig na twintig minuten spelen. Rechtsback Simon Loshi zag zijn voorzet prompt in de kruising vliegen.

.

Feyenoord drukte vervolgens door na rust en leek in de 43ste minuut op 0-2 te komen. Wouter Burger scoorde na een duel met de Ajax-doelman, maar zijn treffer werd afgekeurd. Tot overmaat van ramp kwamen de Amsterdammers een minuut later op gelijke hoogte uit een corner. Feyenoord nam een kwartier na de pauze vervolgens weer de leiding via Cheick Toure, maar kon slechts vijf minuten genieten van de nieuwe voorsprong.

.

Een derde treffer zat er niet meer in voor Feyenoord, dat ook nog moest uitkijken voor de tegenstoten van Ajax. Adriaanse: ‘Maar we hebben onszelf wel tekortgedaan. We benutten te weinig kansen en gaven de tegengoals ook te gemakkelijk weg, beide keren uit een standaardsituatie. Daarentegen is het positief dat we niet hebben verloren. Ik heb veel strijd gezien en we lieten Ajax niet aan voetballen toekomen. Hier kunnen we dus zeker mee vooruit.’

.

Ajax Onder 17 – Feyenoord Onder 17 2-2

20’ 0-1 Simon Loshi

44’ 1-1

50’ 1-2 Cheick Toure

55’ 2-2

.

Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Loshi (79’ Fetahi), Lewis, Geertruida, Smeulers; El Bouchataoui, Kökcü, Burger; Huijgen, Toure en Azarkan (73’ Lake).

.

Feyenoord Onder 16 in slotfase voorbij PSV

Feyenoord Onder 16 heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de landstitel. In eigen huis werd PSV Onder 16 met 2-1 verslagen. Joshua Zirkzee maakte in de slotfase de winnende treffer uit een strafschop. De ploeg van trainer Edwin de Graaf blijft daardoor fier aan kop in de kampioenspoule. ‘Na zeges op AZ, Sparta en Ajax, pakken we nu weer drie punten tegen een topploeg,’ reageerde De Graaf opgetogen. ‘Als we ook volgende week winnen bij PEC Zwolle, kan het nog een heel interessant seizoen worden.’

.

Feyenoord kende zijn beste fase in het begin van de wedstrijd. De thuisploeg profiteerde in de zevende minuut optimaal van een keepersfout. Joshua Zirkzee schoot een vrije trap recht op de PSV-doelman af, maar die liet de bal onder zijn arm doorglijden: 1-0. De Rotterdammers kregen vervolgens kansen, maar benutten die niet en langzaam maar zeker namen de bezoekers het heft meer in handen. ‘PSV werd steeds dreigender,’ zo zag De Graaf. ‘De gelijkmaker vlak voor rust was dan ook terecht.’

.

Na de pauze bleef Feyenoord hard werken tegen een iets sterker PSV. De wedstrijd zou lang in evenwicht blijven, tot Joshua Zirkzee drie minuten werd neergehaald in het strafschopgebied. De spits van Feyenoord nam de penalty zelf en faalde niet. De Graaf: ‘Hoewel we niet zo goed hebben gespeeld, winnen we toch weer van een topteam. Echt een opsteker.’

.

Feyenoord Onder 16 – PSV Onder 16 2-1

7’ 1-0 Joshua Zirkzee

40’ 1-1

78’ 2-1 Joshua Zirkzee (strafschop)

.

Opstelling Feyenoord Onder 16: Koorevaar; Hall, Hoogenboom, Le Couvreur, Den Haan (59’ Van der Zeeuw); De Mooij, El Karbachi (75’ Yates), Gündüz, Doesburg (53’ Belarbi), Zirkzee en Bannis (80’ Rustveld).

.

Feyenoord Onder 15 behoudt voorsprong en wint stadsderby

Feyenoord Onder 15 heeft in het restant van de stadsderby tegen Sparta, die op 17 december bij een 2-4 stand werd gestaakt, geen fout gemaakt. In de resterende dertig minuten scoorde zowel Sparta als de ploeg van trainer Jeffrey Oost één keer.

.

De thuisploeg ging stormachtig van start. Met succes, want na een paar minuten spelen produceerden de gastheren de aansluitingstreffer: 3-4. Feyenoord stelde niet veel later orde op zaken. Sven Zitman was het eindstation van een goede Feyenoord-aanval. ‘We hebben daarna nog flink wat kansen gehad,’ vertelde Oost. ‘Zij hadden, via optimistisch aanvalsspel, ook nog mogelijkheden, waardoor de score zomaar hoger had kunnen uitvallen.’

.

In de slotminuut raakte Feyenoord ook nog de lat. Een goede steekbal van invaller Steven van der Sloot werd door Nouafal Bannis tegen het aluminium geschoten. Door de overwinning komt Feyenoord Onder 15 op hetzelfde puntenaantal als stadsgenoot Sparta, dat op de vijfde plaats op de ranglijst staat.

.

Sparta Rotterdam Onder 15 – Feyenoord Onder 15 3-5 (restant gestaakte wedstrijd 17 december 2016)

41’ 3-4

46’ 3-5 Sven Zitman

.

Opstelling Feyenoord Onder 15: Bax; Dalen, Van der Zeeuw, Valk, Esajas; Zitman, Naujoks, Omgba (52’ Van der Sloot); Maas, Bannis en Belarbi.

Feyenoord Onder 14 overtuigend voorbij NAC Breda

Feyenoord Onder 14 heeft zaterdag een overtuigende zege geboekt op NAC Breda Onder 14. De ploeg van oefenmeester Daniel van der Meulen zegevierde, mede dankzij twee doelpunten van Bienvenue Matabaro, met 0-3 in Noord-Brabant.

.

Feyenoord werkte een goede eerste helft af. ‘Al vond ik dat we voor het doel niet altijd even zuiver waren,’ sprak trainer Van der Meulen, die een prachtige treffer van Nesto Groen afgekeurd zag worden. Toch namen de Rotterdammers na een kwartier spelen de leiding: Giuliany Ben-David dos Santos bediende Milan Hokke, die de bal net onder de lat binnenschoot: 0-1. Van der Meulen: ‘We voetbalden na die treffer goed.’

.

Na rust hanteerden de Feyenoorders een iets hoger baltempo, waardoor NAC er amper aan te pas kwam. Bienvenue Matabaro zorgde op fraaie wijze, met een inzet door de benen van de NAC-keeper, voor de 0-2. Zo’n tien minuten later verzorgde diezelfde Matabaro ook het slotakkoord: een vrije trap van Hokke kwam bij de Feyenoord-aanvaller terecht, die koel bleef. ‘Complimenten voor de verdediging en keeper Devin Remie, die wederom de nul hebben gehouden,’ besloot Van der Meulen.

.

NAC Breda Onder 14 – Feyenoord Onder 14 0-3

15’ 0-1 Milan Hokke

40’ 0-2 Bienvenue Matabaro

52’ 0-3 Bienvenue Matabaro

.

Opstelling Feyenoord Onder 14: Remie; Van Veldhoven, Baars, Hartjes, Christoffel; Hokke, ’t Zand (60’ Roels), Oulad M’hand; Groen (42’ Benita), Dos Santos en Matabaro.