Verslagen Jeugdelftallen Feyenoord

Het goede voorbeeld van Feyenoord Onder 19, dat vrijdagavond met 1-0 won van FC Utrecht, kon zaterdag niet door alle teams van Feyenoord Academy gevolgd worden. Alleen Onder 15 en Onder 13 wonnen hun duels, terwijl Onder 18 een punt uit het vuur sleepte. Onder 17 kwam dit weekend niet in actie. De verslagen van de diverse wedstrijden lees je hieronder.

Onder 18 pakt verdiend punt in slotfase

Feyenoord Onder 18 heeft een punt overgehouden aan het bezoek bij Roda JC Onder 19. Het team van trainer Jan Gösgens kwam twee keer op achterstand en wist vlak voor tijd de 2-2 te maken.

In de eerste helft was Roda JC de betere ploeg door veel energie in hun spel te leggen, de bal snel naar voren te spelen en veel druk uit te oefenen. De Limburgers wisten drie goede kansen te creëren en daartegenover stond er slechts één voor Feyenoord. Omdat er geen hiervan werd afgerond, werd er met een stand van 0-0 gepauzeerd.

Onder 18 slaagde er na rust in om beter in de wedstrijd te komen en was daardoor de tweede helft de bovenliggende partij. Nelson Amadin kreeg een opgelegde kans om uit een corner van Roscello Vlijter de score te openen, maar kopte nipt naast. Kort daarna was het toch Roda JC dat op voorsprong kwam. Een voorzet vanaf de flank werd tegen de touwen gekopt.

Na een uur spelen werd het goede spel van Onder 18 beloond met een treffer. Jeremy van Mullem bereikte Mohamed Choukoud met een lange bal waarna de spits in de korte hoek raak schoot.  Amadin was met een vrije trap dichtbij de 1-2, maar zag de keeper zijn inzet knap uit de hoek boksen.

Twintig minuten voor tijd liet Roda JC opnieuw zien dat het in de tweede helft uiterst efficiënt omsprong met de kansen, door een vrije trap in het doel te krullen. Weer keek Onder 18 dus tegen een achterstand aan, maar dit werd twee minuten voor tijd rechtgezet. Invaller Lynden Leidsman zette met een kopbal de 2-2 eindstand op het bord.

Trainer Gösgens was tevreden na afloop. ‘Dit was onze beste wedstrijd tot nu toe. Er zit een stijgende lijn in ons spel en we hebben vechtlust getoond. Op basis van hun goede eerste helft en onze goede tweede, is het gelijkspel terecht.’

Roda JC Onder 19 – Feyenoord Onder 18 2-2

Scoreverloop

57’ 1-0

62’ 1-1 Mohamed Choukoud

72’ 2-1

88’ 2-2 Lynden Leidsman

Opstelling Feyenoord Onder 18

Wouter Beukers, Edon Fetahi, Hidde van den Ende, Jeremy van Mullem, Leon-Cardi Wong-Si-Kwie, (80’ Lynden Leidsman), Xander Buitenhek, Jaron Vicario (80’ Teun Heijberg), Roscello Vlijter (70’ Ridouan Kasrioui), Lion Kalentjev (63’ Benjamin Reemst), Mohamed Choukoud, Nelson Amadin.

Onder 16 onderuit op bezoek bij PSV

PSV Onder 16 heeft Feyenoord Onder 16 op de eerste competitienederlaag van het seizoen getrakteerd. De Eindhovenaren waren met 3-1 te sterk voor de mannen van trainer Pieter Schrassert Bert.

De start van Onder 16 was nog veelbelovend; de ploeg begon dominant en was dus de bovenliggende partij. De grootste kans die hieruit ontstond was voor Naoufal Bannis, die zijn inzet gekeerd zag worden door de keeper van de thuisploeg. Omdat Feyenoord zelf verzuimde te scoren, viel de openingstreffer aan de andere kant. Na een corner ontstond er een klutssituatie waarin de 1-0 gemaakt werd. Enkele minuten later trok PSV de wedstrijd helemaal naar zich toe door toe te slaan met een goal van grote schoonheid. Een schot van ruim 25 meter daalde mooi en liet keeper Thijs Jansen kansloos.

In de tweede helft moest Onder 16 flink de strijd aan gaan om terug te keren in de wedstrijd. Al snel leverde dit een mooie aansluitingstreffer op. Aimé Omgba gaf de bal scherp voor waarna Stan Maas de bal tegendraads in de lange hoek kopte. De ploeg van Schrassert Bert ging vervolgens opzoek naar de gelijkmaker, maar kwam daar nooit echt bij de in de buurt. In de slotminuut gooide PSV de wedstrijd op slot door de 3-1 te maken.

PSV O16 – Feyenoord Onder 16 3-1

26’ 1-0

30’ 2-0

46’ 2-1 Stan Maas

80’ 3-1

Opstelling Feyenoord Onder 16

Thijs Jansen, Steven van der Sloot, Tom Brugman, Twan van der Zeeuw, Robyn Esajas, Sven Zitman, Rychaintello Knoll, Aimé Omgba, Stan Maas (62’ Malik Dijksteel), Naoufal Bannis, Abdel Belarbi.

Onder 15 wint weer in de slotfase

Voor de derde competitiewedstrijd op rij heeft Feyenoord Onder 15 in de slotfase van de wedstrijd de winnende goal gemaakt. Nadat het eerder tegen Almere City en Ajax gebeurde, was het nu vlak voor tijd raak tegen Sparta Rotterdam. De talenten van trainer Mark Otten boekten zodoende een 2-1 zege.

Onder 15 begon moeizaam aan de wedstrijd, omdat het volgens Otten slordig speelde. ‘De passing was niet goed, er werd onvoldoende bewogen en als er een keer ruimte lag, maakten we verkeerde keuzes.’ De stadsgenoten van Sparta verdedigden sterk en moesten het vooral hebben van diepe ballen in de omschakeling. Na twaalf minuten spelen kwamen de bezoekers uit een dergelijke situatie ook op voorsprong. Bij een tegenaanval stond de verdediging van Onder 15 niet goed waardoor Sparta de 0-1 kon maken.

Pas in de tweede helft begon Onder 15 iets beter te spelen, aanvankelijk zonder grote kansen te creëren. Om deze wel te forceren, besloot Otten om achterin één-op-één te gaan spelen. Hierdoor werd er nog meer druk gezet op Sparta en kwam Onder 15 er, met name via de zijkanten, steeds beter uit. Er was een fout van de Spartaanse keeper nodig om op gelijke hoogte te komen. De doelman aarzelde met uitkomen op een lange bal waardoor Giuliany Ben-David dos Santos net eerder bij de bal was en de 1-1 maakte.

In extremis wist Onder 15 ook nog de winnende goal te produceren. Salah Oulad M’hand gaf een voorzet, Ben-David dos Santos kopte en de keeper leek in twee instanties voor een redding te zorgen. Volgens de scheidsrechter was de bal daarbij de echter doellijn al gepasseerd. De overwinning leverde gemengde gevoelens op bij trainer Otten. ‘Is het glas half vol of half leeg? Dit team heeft een enorme wilskracht om de zege binnen te trekken. Aan de andere kant vraag je je af waarom we niet gelijk goed voetballen. Dat is iets om aan te werken.’

Feyenoord Onder 15 – Sparta Onder 15 2-1

12’ 0-1

57’ 1-1 Giuliany Ben-David dos Santos

65’ 2-1 Giuliany Ben-David dos Santos

Opstelling Feyenoord Onder 15

Sam Pak, Denzel Owusu, Guus Baars, Morgan Zouan, Max Christoffel (45’ Dylan Veenvliet), Lennard Hartjes (52’ Bienvenu Matabaro), Mimeirhel Benita, Salah Oulad M’hand, Giuliany Ben-David dos Santos, Milan Hokke, Corné van Houwelingen.

Efficiënt ADO bezorgt Onder 14 eerste verlies

Feyenoord Onder 14 is op het eigen Varkenoord tegen de eerste competitienederlaag aan gelopen. Opponent ADO Den Haag Onder 14 sprong beter om met de kansen en won met 2-3 van de ploeg van trainer Davey van den Berg.

Het begin van de wedstrijd was niet onaardig namens Onder 14. Het team probeerde zorgvuldig op te bouwen en zo het spel te maken. Na 25 minuten spelen leverde dit de openingstreffer op namens.

Yairo Lentze produceerde een goede voorzet op Nesto Groen, die met het hoofd scoorde.

Diezelfde Groen kreeg daarna twee uitgelezen mogelijkheden om de voorsprong wat comfortabeler te maken, maar tot twee keer toe lepelende hij de bal over het doel in een zeer kansrijke positie. Tot dat moment had Onder 14 nog niet veel weggegeven. Dit werd doorbroken bij een standaardsituatie waarin de organisatie niet op orde was. Daardoor kwam pardoes de gelijkmaker op het bord. Nog geen minuut later was de wedstrijd helemaal omgedraaid. Balverlies op het middenveld werd afgestraft met een haarscherpe tegenaanval.

Onder 14 kreeg in de loop van de wedstrijd steeds meer moeite met de omschakelingsmomenten van de bezoekers, volgens Van den Berg. ‘We hadden vaak de restverdediging niet op orde en dan werden zij heel gevaarlijk met hun snelle aanvallers.’ In de rust probeerde de oefenmeester dit recht te zetten, maar binnen twee minuten in de tweede helft kreeg Onder 14 een flinke tik te verwerken. Keeper Mannou Berger verkeek zich op een afstandsschot en zo stond ADO plots met 1-3 voor.

De derde Haagse treffer was een flinke mentale tik voor Onder 14, dat het daarna voetballend een lange tijd kwijt was. Het herstel kwam pas in de slotfase. Na een combinatie via enkele schijven op de as van het veld kon Lamare Bogarde de 2-3 maken. Hierna was er echter niet genoeg tijd meer om de eerste nederlaag in de competitie te voorkomen.

Feyenoord Onder 14 – ADO Den Haag Onder 14 2-3

25’ 1-0 Nesto Groen

33’ 1-1

35’ 1-2

37’ 1-3

68’ 2-3  Lamare Bogarde

Opstelling Feyenoord Onder 14

Mannou Berger, Niels van Wingerden, Lamare Bogarde, Hanock Ket, Lars de Bok, Amir Rais (56’ Damian Wolff), Yairo Lentze, Omar Mohamedhoesein (54’ Liam Oetoehganal), Nesto Groen, Jamal Ourhris, Gio-Renys Felicia (51’ Délano van der Heijden).

Onder 13 wint wedstrijd met twee gezichten ruim

Op basis van een goede eerste helft versloeg Feyenoord Onder 13 de amateurs van JVOZ Onder 13 zaterdag met 5-1. Toch hield trainer Gaston Taument een slecht gevoel over aan het duel, omdat het spel van zijn talenten volledig instortte in de tweede helft.

Het eerste deel van de wedstrijd liep dus voorspoedig volgens Taument. ‘We hanteerden een hoog tempo met snelle verplaatsingen van de spelers en veel aanvallen over de zijkant.’ Uit een corner van Rico Speksnijder schoot Jordan Zirkzee na elf minuten de openingstreffer binnen. Met een droge knal van Ismail Oulad M’hand werd de score verdubbeld en kort voor rust werd de mooiste treffer van de wedstrijd gemaakt. In een snelle aanval werd Jaden Slory weggestuurd en zijn voorzet werd knap in het doel gewerkt door Speksnijder.

Door een volgens Taument nog onverklaarbare reden was het goede spel van Onder 13 na de rust ineens verdwenen. De snelle passing werd vervangen door slechte ballen naar voren met veel balverlies. De Zeeuwse tegenstander kon hierdoor na een kwartier spelen een aansluitingstreffer maken. Omdat er bij Feyenoord Onder 13 in de persoon van Slory toch nog één man in vorm was, werden er nog twee treffers gemaakt. Slory maakte beide goals binnen een minuut.

De 5-1 overwinning kon een slechte nasmaak van Taument niet voorkomen. ‘Ik had na afloop ongeveer hetzelfde gevoel als bij een nederlaag. Misschien is het goed dat de spelers dit een keer meemaken en hopelijk leren ze ervan.’

Feyenoord Onder 13 – JVOZ O13 5-01

11’ 1-0 Jordan Zirkzee

18’ 2-0 Ismail Oulad M’hand

30’ 3-0 Rico Speksnijder