Verslagen Feyenoord Jeugdelftallen online

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdag op overtuigende wijze gewonnen van FC Twente. Op Varkenoord werd het 4-1. Ook Feyenoord Onder 18 en Onder 16 t/m Onder 13 kwamen in actie. Feyenoord Onder 19 speelde vrijdagavond al in Groningen (2-0 verlies).

Verdiende zege Feyenoord Onder 17

Feyenoord Onder 17 heeft in eigen huis FC Twente Onder 17 verslagen. De ploeg van trainer Melvin Boel was de hele wedstrijd sterker dan de Tukkers en won met 4-1.

Vanaf het begin van de wedstrijd hadden de bezoekers het duidelijk moeilijk met de hoge druk van Onder 17. Het duurde wel 25 minuten totdat de thuisploeg zichzelf beloonde door de openingstreffer te maken. Deze viel na een individuele actie van Crysencio Summerville. De aanvaller dribbelde tot het zestienmetergebied en haalde doeltreffend de trekker over.

Niet veel later had hij zijn ploeg wat comfortabeler richting de thee moeten sturen. Een steekpass van Naoufal Bannis zette hem vrij voor het doel, maar Summerville stuitte op de doelman. Net voor rust kwam Onder 17 goed weg. Twente kreeg een wat makkelijk gegeven strafschop, maar deze werd naast geschoten.

Uit een corner vlak na de pauze verdubbelde Onder 17 de score. Verdediger Ramon Hendriks trof doel uit een scrimmage. Zo leek er geen vuiltje aan de lucht voor Onder 17, maar het goede spel van de thuisploeg verslapte na de tweede treffer. Dit gaf FC Twente de gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd. Feyenoord-keeper Thijs Janssen wist nog twee keer een treffer te voorkomen, waarna het via een aanval over links wel raak was voor de bezoekers.

Volgens Boel was dit een ‘wake-up call’ voor zijn ploeg, want direct na de aansluitingstreffer scoorde Onder 17 weer. Sterker nog, dit gebeurde twee keer binnen een minuut met twee vergelijkbare treffers. Beide keren trok Marouan Azarkan naar binnen en schoot hij raak met zijn linker.

Boel was na afloop vooral content met de wedstrijdopvatting van zijn team. ‘Twente is laag geklasseerd en dat moet je ervoor zorgen dat je scherp begint, met veel druk vooruit. In de eerste helft hadden we een overwicht zonder veel goals en na de 4-1 hadden we er nog een paar bij kunnen maken.’

Feyenoord Onder 17 – FC Twente Onder 17 4-1

Scoreverloop

25’1-0 Crysencio Summerville

50′ 2-0 Ramon Hendriks

68′ 2-1

69′ 3-1 Marouan Azarkan

70′ 4-1 Marouan Azarkan

Opstelling Feyenoord Onder 17

Thijs Jansen, Denzel Hall, Melayro Bogarde (60′ Steven van der Sloot), Ramon Hendriks, Ravi Yates, Ömer Gündüz, Crysencio Summerville (70′ Adbel Belarbi), Sven Zitman (68′ Rychaintelo Knoll), Naoufal Bannis, Splinter de Mooij, Marouan Azarkan.

Onder 18 hard onderuit in Breda

Feyenoord Onder 18 heeft een pijnlijke nederlaag geleden tegen NAC Breda Onder 19. De mannen van Jan Gösgens gingen met 6-1 onderuit. De nederlaag werd ingeleid door drie tegengoals in het laatste kwartier van de eerste helft.

Na een half uur spelen leek er nog niet veel aan de hand voor Onder 18 tegen het sterke NAC. Zo werd de vroege achterstand nog rechtgetrokken met een fraaie treffer. Xander Buitenhek gaaf de bal strak voor vanaf rechts, waarna Mohamed Choukoud met een knappe inzet doel trof.

Vlak na deze gelijkmaker stortte het spel van Onder 18 in, wat leidde tot drie tegentreffers nog voor de rust. Onder 18 gaf de wedstrijd zo volledig weg, zag Gösgens. ‘NAC was wel sterker dan wij, maar we gaven het zelf helemaal uit handen. In de tweede helft konden we ook geen vuist meer maken en zag je dat het geloof ook weg was.’

In die tweede helft kwam de thuisclub nog twee keer tot scoren. Bij NAC stonden de zoons van oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk en Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag in het veld. Sydney van Hooijdonk speelde als linksbuiten en nam twee treffers voor zijn rekening. Jordan van der Gaag stond op het middenveld.

‘Het is nooit leuk om met zulke cijfers te verliezen’, zegt Gösgens. ‘Zij waren beter en lieten ons achter de feiten aan lopen.’

NAC Breda Onder 19 – Feyenoord Onder 18 6-1

12′ 1-0

29′ 1-1 Mohamed Choukoud

32′ 2-1

33′ 3-1

45′ 4-1 (penalty)

68′ 5-1

84′ 6-1

Opstelling Feyenoord Onder 18

Elber Evora, Simon Loshi (45′ Edon Fetahi), Hidde van den Ende, Davy Kaptein (73′ Lynden Leidsman), Leon-Cardi Wong-Si-Kwie, Xander Buitenhek, Lion Kalentjev (45′ Ricardo Fernandes Pereira), Niels Butter (75′ Benjamin Reemst), Nelson Amadin, Mohamed Choukoud, Roscello Vlijter (65′ Teun Heijberg).

Onder 16 stelt teleur en verliest

Feyenoord Onder 16 heeft thuis tegen ADO Den Haag Onder 16 met 0-1 verloren. Het team van trainer Pieter Schrassert Bert was vooral in de tweede helft dominant, maar was niet creatief genoeg om grote kansen te creëren.

In de eerste helft was dit spelbeeld ook al zichtbaar. Onder 16 probeerde te voetballen, maar het was ADO dat het gevaarlijkst werd op de counter. Ondanks het gebrek aan creativiteit, kreeg Onder 16 na een minuut of 25 de kans op de openingstreffer. Malik Dijksteel gaf de bal goed mee op Stan Maas, waarna de aanvaller in het zijnet schoot.

In de slotminuut van het eerste bedrijf kwam ADO Den Haag op voorsprong. De thuisclub had daar een discutabele penalty voor nodig. Tom Brugman, die net ingevallen was door een tactische omzetting, gebruikte goed zijn lichaam ware het niet dat de scheidsrechter er een overtreding in zag. Keeper Ruter Bax kon de openingstreffer vanaf elf meter niet voorkomen.

In de tweede helft was het volgens Schrassert Bert helemaal éénrichtingsverkeer. ‘We zijn wel een stuk of zeven à acht keer in hun zestienmetergebied geweest waar we kwalitatief niet in staat waren om dan een kans te creëren. Op basis van het spelbeeld verdien je niet te verliezen, maar aan de andere kant hebben wij op deze manier geen enkele aanspraak gemaakt op een punt.’

Feyenoord Onder 16 – ADO Den Haag Onder 16 0-1

39′ 0-1 (penalty)

Opstelling Feyenoord Onder 16

Rutger Bax, Rychaintello Knoll, Enrique van der Lubbe, Steven van der Sloot, Robyn Esajas, Sem Valk (68′ Jordy Axt), Stan Maas, Aimé Omgba, Abdel Belarbi, Malik Dijksteel (77′ Zenya Deurloo), Jorule Raphaela (30′ Tom Brugman). Jamal Ourhris, Gio-Renys Felicia (66′ Remsey van der Linden).

Onder 15 herstelt zich van nederlaag

Feyenoord Onder 15 heeft zich goed hersteld van de thuisnederlaag van vorige week tegen FC Volendam. Op bezoek bij ADO Den Haag wonnen de talenten van Mark Otten met 0-2.

Volgens Otten was het spel van ADO te vergelijken met dat van de opponent van vorige week. ‘Ook zij probeerden in balbezit te drukken door de bal snel naar de spits te spelen.’ Onder 15 kwam goed uit de startblokken door al binnen drie minuten te scoren. Spits Giuliany Ben-David dos Santos werd na een snelle actie binnen het zestienmetergebied in de mangel genomen door twee verdedigers. De terecht toegekende penalty werd binnen geschoten door Salah Oulad M’hand.

In het vervolg van de eerste helft wist Onder 15 het achterin goed dicht te houden. Daarbij werd het geholpen door de sterke wind tijdens de wedstrijd. De lange ballen van ADO konden eenvoudig verdedigd worden. Onder 15 zelf speelde voorin te slordig om voor een tweede goal in aanmerking te komen. Het ontbrak bij de belangrijke momenten veel aan goede aannames en handelingssnelheid.

Na rust had ADO de wind in de rug, waardoor de lange passes wat meer diepte kregen. Hierdoor kreeg Onder 15 het steeds moeilijker. Eenzelfde scenario als vorige week, toen het een 1-0 voorsprong weg gaf tegen Volendam en verloor, werd voorkomen omdat Ben-David dos Santos na tien minuten zijn ploeg op een 0-2 voorsprong schoot. Na een voorzet vanaf de zijkant bleef de bal wat hangen na zijn eerste inzet, waarna hij met zijn tweede poging kon scoren.

Na de tweede goal van Onder 15 kreeg de thuisploeg één grote kans om terug in de wedstrijd te komen. Een goed optreden van keeper Sam Pak voorkwam tot opluchting van Otten de tegentreffer. ‘Als deze erin was gegaan, hadden zij hoop gehouden en meer energie in de wedstrijd kunnen steken.’

Onder 15 speelde de wedstrijd vervolgens uit zonder veel weg te geven, waardoor het met een 0-2 overwinning van het veld af stapte. Otten was uiteindelijk tevreden over het spel van zijn team. ‘Het ging vandaag op het gebied van vrij lopen al een stuk beter dan vorige week. In de eerste helft hebben we af en toe goed gevoetbald, al werd het in de tweede helft helaas wat minder.’

ADO Den Haag Onder 15 – Feyenoord Onder 15 0-2

3′ 0-1Salah Oulad M’hand (penalty)

46′ 0-2 Giuliany Ben-David dos Santos

Opstelling Feyenoord Onder 15

Sam Pak, Dylan Veenvliet, Denzel Owusu (47′ Joris Rijnja), Morgan Zouan, Max Christoffel (69′ Joci Chantre), Lennard Hartjes, Mimeirhel Benita, Salah Oulad M’hand, Giuliany Ben-David dos Santos, Shiloh ’t Zand, Bienvenue Matabaro (44′ Kai Bodo).

Onder 14 wint knap van koploper Vitesse

Feyenoord Onder 14 heeft op het eigen Varkenoord koploper Vitesse Onder 14 met 2-0 verslagen. Het team van trainer Davey van den Berg trok in een gelijkopgaande wedstrijd aan het langste eind door twee goals in de laatste tien minuten.

‘Ik wist vooraf al dat Vitesse een sterke ploeg heeft en het was aan ons om niet mee te gaan in hun fysieke spel,’ zegt Van den Berg. De bezoekers probeerden Onder 14 vast te zetten, waardoor er weinig ruimte was om te voetballen. Onder 14 bleef dit stug proberen, maar werd niet echt gevaarlijk omdat er op de beslissende momenten verkeerde keuzes werden gemaakt. Voor het doel van Feyenoord-keeper Tjeerd Dekker bleef het voor rust ook rustig.

M

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks, maar beide ploegen kregen in een uiterst enerverende minuut wel hun eerste grote kans. Dit begon met een moment voor Vitesse. Keeper Dekker moest lossen op een schot van de Arnhemmers, waarna de rebound door de spits tegen de paal werd geschoten. Direct in de tegenaanval ging Gio-Renys Felicia op avontuur en raakte ook de paal met zijn schot.

De wedstrijd viel tien minuten voor tijd de kant op van Feyenoord Onder 14.  Délano van der Heijden trok de bal goed voor, zodat Jamal Ourhris kon uithalen. De doelman van Vitesse gleed uit waardoor hij de bal niet meer kon keren. Een prachtige pass va Niels van Wingerden leidde de beslissende treffer in. Hij stuurde invaller Yairo Lentze weg en die schoot prachtig raak vanaf de zijkant van het zestienmetergebied.

‘Ik ben zeer tevreden over het spel en het resultaat,’ zegt Van den Berg. We hebben goede tegenstand gehad en over het algemeen hadden wij het beste van het spel. Dan is het mooi dat de score in ons voordeel uitvalt.’

Feyenoord Onder 14 – Vitesse Onder 14 2-0

60′ 1-0 Jamal Ourhris

68′ 2-0 Yairo Lentze

Opstelling Feyenoord Onder 14

Tjeerd Dekker, Niels van Wingerden, Lamare Bogarde, Henock Ket, Lars de Blok, Amir Rais, Délano van der Heijden (63′ Damian Wolff), Liam Oetoehganal, Nesto Groen (47′ Yairo Lentze), Jamal Ourhris, Gio-Renys Felicia (66′ Remsey van der Linden).

Foto’s: Thomas van Wingerden

Onder 13 verslaat stug spelend NEC/FC Oss

Feyenoord Onder 13 heeft de uitwedstrijd tegen middenmoter NEC/FC Oss Onder 13 met 0-2 gewonnen. De thuisploeg trok zich heel de wedstrijd terug, waardoor de ploeg van trainer Gaston Taument moeilijk afstand kon nemen.

‘Zij hadden de intentie om er vandaag zo min mogelijk tegen te krijgen,’ zei Taument. ‘Ze hadden een dubbele dekking op onze goede buitenspelers en zelfs hun spits liep veel op hun eigen helft.’ Hierdoor kwam Onder 13 in het eerste kwart van de wedstrijd niet tot grote kansen. Uit een standaardsituatie kwam het na twintig minuten wel op voorsprong. Specialist Ismail Oulad M’hand schoot een vrije trap van een meter of twintig strak over de muur in het doel.

De tegentreffer was voor de thuisploeg geen aanleiding om de eigen tactiek te veranderen. Toch wist Onder 13 voor de pauze nog twee goede kansen bij elkaar te voetballen. Romano van Beek trof de lat met een mooi schot en Jaden Slory faalde oog in oog met de doelman.

In de tweede helft slaagde Onder 13 er steeds meer in om de defensie van NEC/FC Oss stuk te spelen. ‘Ik heb in de rust gezegd dat mijn middenvelders wat dynamischer moesten spelen en dat we de ruimte in de diepte aan de zijkant moesten zoeken’, zegt Taument. Na een kleine tien minuten maakte Onder 13 de tweede goal na een goede aanval. Slory bereikte Oulad M’hand met een voorzet, de middenvelder behield het overzicht en stelde Rico Speksnijder in staat om te scoren.

Hierna verzuimde Onder 13 ondanks haar goede spel de score meer op te voeren. Zo waren er vooral nog goede kansen voor Jan Plug en Slory. De laatstgenoemde omspeelde de keeper, maar zag een verdediger zijn schot nog van de lijn halen.

Taument kon met een tevreden gevoel terug kijken op de wedstrijd. ‘Vooral de tweede helft was goed. Ik kan de jongens alleen verwijten dat ze niet meer scoren. En we hebben weer de nul gehouden.’ Dat het doel schoon bleef, was mede de verdienste van keeper Tim Haksteeg van Onder 12. Alle drie de keepers van Onder 13 waren deze wedstrijd niet beschikbaar wegens ziekte of blessures.

NEC/FC Oss Onder 13 – Feyenoord Onder 13 0-2

20′ 1-0 Ismail Oulad M’hand

39′ 2-0 Rico Speksnijder