Verslagen Feyenoord Jeugdelftallen

Feyenoord A1 heeft in zijn laatste wedstrijd voor de winterstop een verrassende nederlaag geleden tegen Brabant United A1. In eigen huis werd het 1-3 voor de Brabanders. Feyenoord B1 ging kansloos ten onder op bezoek bij PSV B1. Feyenoord B2 won het oefenduel met Alexandria ’66 B1: 3-4. Feyenoord C1 verloor op vrijdagavond vriendschappelijk van ADO Den Haag C1: 0-2. Feyenoord C2 boekte zijn achtste zege op een rij door VVV-Helmond Sport C2 met 4-1 opzij te zetten.

TELEURSTELLENDE NEDERLAAG FEYENOORD A1
Feyenoord A1 heeft in eigen huis verrassend verloren van Brabant United A1: 1-3. Een zeer matige tweede helft bezegelde het lot van de ploeg van trainer Roy Makaay, die ondanks de plaatsing vorige week voor de kampioenspoule toch met een slecht gevoel de winterstop ingaat. ‘Na rust was het zeer teleurstellend’, reageerde Makaay.

Het als elfde gerangschikte Brabant United leek op voorhand een te nemen horde voor Feyenoord, maar dat werd het niet. De bezoekers pakten al snel de leiding. Daarna herstelden de Rotterdammers zich aardig. Milton Klooster tekende voor de gelijkmaker na twintig minuten spelen. Vlak voor rust verzuimde Feyenoord echter tot tweemaal toe de leiding te nemen.

Na de pauze zag Makaay tot zijn afgrijzen dat iedereen voor zichzelf ging spelen. ‘Met die eerste helft kon ik nog wel leven, maar daarna speelden we niet meer als team en deden we maar wat. Ook konden zij twee keer uit een corner veel te eenvoudig scoren. Ik ben na afloop in de kleedkamer dan ook zeer boos geworden. Dit was Feyenoord onwaardig.’

Ondanks de pijnlijke nederlaag, houdt Makaay vertrouwen in de kansen van zijn team na de winterstop. ‘Het klinkt misschien een beetje gek na zo’n verlies, maar als we gewoon als team spelen, dan kunnen we veel bereiken en dan eindigen we ook in de top van de kampioenspoule.’

Feyenoord A1 – Brabant United A1 1-3
5′ 0-1
20′ 1-1 Milton Klooster
62′ 1-2
90′ 1-3

Opstelling Feyenoord A1: Van der Linden; Ulusoy (46′ El Baad), Van der Meer, Van der Pijl (78′ Manusama), Van Eijk (68′ Absalem); De Vos (46′ Van Haaren), Hamer (60′ Herrmann), Schuurman; Klooster, Idrissi en Slabbekoorn.

FEYENOORD B1 NIET OPGEWASSEN TEGEN PSV
Feyenoord B1 kon in zijn laatste wedstrijd voor de winterstop geen potten breken op bezoek bij PSV B1. De Rotterdammers, die al geplaatst waren voor de kampioenspoule, verloren in Eindhoven kansloos met 2-0. ‘Een terechte nederlaag’, concludeerde trainer Cor Adriaanse. ‘We hebben niet goed gespeeld en vrijwel geen kans gecreëerd.’

Feyenoord keek al gauw tegen een achterstand aan tegen de gretige Eindhovenaren, die moesten winnen om zich te plaatsen voor de kampioenspoule. ‘Waar zij wel de juiste instelling hadden, was die van ons ondermaats’, vond Adriaanse. ‘We hadden niet de overtuiging dat we hier gingen winnen. Ook gaven we de goals te gemakkelijk weg.’ Pal voor rust verdubbelde PSV de voorsprong uit een corner, waarbij de verdediging niet vrijuit ging.

In de tweede helft probeerde Feyenoord het nog wel, maar verder dan een paar schoten vanuit de tweede lijn kwamen de bezoekers niet. Adriaanse: ‘We zijn als eerste geeëindigd, dat is mooi, maar in het nieuwe jaar moeten we aan de bak tegen de beste acht ploegen. Dan wordt er echt wat van je geëist, zeker ook qua instelling.’

PSV B1 – Feyenoord B1 2-0
12′ 1-0
40′ 2-0

Opstelling Feyenoord B1: Bijlow; Bijl, Smulder, Knoester, De Sterke; Roffelsen (41′ Janga), Anez, Robertha; Fernandes (41′ Tilborg), Fagrach en Chong.

FEYENOORD B2 NIPT LANGS ALEXANDRIA IN OEFENWEDSTRIJD
Feyenoord B2 oefende zaterdag tegen Alexandria ’66 B1 en won met 3-4. Trainer Marcel Koning zag zijn ploeg gemakkelijk de leiding nemen en combortabel de rust ingaan met een 1-3 voorsprong. Door fouten achterin kon Alexandria echter weer op gelijke hoogte komen. Jordy Wehrmann zorgde er in de slotfase voor dat Feyenoord toch nog met de zege aan de haal ging.

‘Al met al was dit een prima oefenwedstrijd, de jongens hebben weer minuten kunnen maken’, aldus Koning, die zich met Feyenoord in de competitie al verzekerd had van een plek bij de beste zes ploegen. Die zullen na de winterstop gaan uitmaken wie kampioen wordt.

Alexandria ’66 B1 – Feyenoord B2 3-4
12′ 0-1 Ronaldo Schippers
16′ 0-2 Ronaldo Schippers
20′ 1-2
36′ 1-3 Cheick Toure
43′ 2-3
60′ 3-3
78′ 3-4 Jordy Wehrmann

Opstelling Feyenoord B2: Beukers; Van der Pluijm, Wehrmann, Van Wetten (41′ Reith), Stars-speler uit Zuid Afrika (41′ andere Stars-speler uit Zuid-Afrika); Kubilinskas, Toure, Van Mullem; Bibuljica, Schippers en Malacia.

FEYENOORD C1 VERLIEST VRIENDSCHAPPELIJK DUEL VAN ADO
Feyenoord C1 moest vrijdagavond in een oefenduel zijn meerdere erkennen in een sterk spelend ADO Den Haag C1: 0-2. De ploeg van trainer Jeffrey Oost had het vooral in de eerste helft lastig. ‘De eerste tien minuten zat de spirit er nog wel, maar na een aantal keren knullig balverlies, waren we het kwijt tegen een zeer attent ADO’, zo zag Oost. ‘Zowel opbouwend als verdedigend hadden we het heel moeilijk.’

Het overwicht van de Hagenaars resulteerde in de 25ste minuut in de 0-1 en vlak na rust vergrootte ADO de voorsprong. Oost: ‘Na de tweede goal liep het wel beter, creëerden we ook kansen, maar ADO bleef achterin scherp genoeg.’

Over dik een maand speelt Feyenoord verder in de kampioenspoule. ‘Dat wordt een mooie uitdaging in zo’n ijzersterke competitie. We gaan elke wedstrijd gewoon lekker aan de bak’, aldus Oost.

Feyenoord C1 – ADO Den Haag C1 0-2
25′ 0-1
40′ 0-2

Opstelling Feyenoord C1: Koorevaar (45′ Ghennem); Aslan (40′ Amadin), Lewis, De Kubber (40′ El Bouchatoui), Loshi; Huijgen, Kokcu (36′ Heijberg), Reemst; Van Ewijk, Geertruida en Reboe.

FEYENOORD C2 ZET VVV OPZIJ
Feyenoord C2 kan met een lekker gevoel de winterstop in. De ploeg van trainer Edwin de Graaf speelde weliswaar moeizaam, maar won wel van VVV-Helmond Sport C2: 4-1. Het betekende alweer de achtste overwinning op een rij voor de Rotterdammers, die door de zege de eerste seizoenshelft afsluiten als koploper. In januari wordt de strijd om de landstitel hervat in een nieuwe indeling met de beste vijf ploegen van poule A en de top-6 van poule B, waartoe Feyenoord behoort. ‘Hopelijk krijgen we dan meer weerstand’, aldus De Graaf.

De trainer zag zijn team tegen VVV-Helmond Sport vooral in de eerste helft niet goed spelen. ‘Het baltempo was te laag, waardoor VVV genoeg tijd had om zich te groeperen. Het leek wel zomeravondvoetbal op een koude zaterdagochtend’, oordeelde De Graaf. Feyenoord pakte wel snel de leiding, maar kon door een fout achterin slechts een paar minuten genieten van die voorsprong.

Na rust liep het beter, mede dankzij het inbrengen van Ravi Yates, Toshio Lake en Maroun Azarkan. Koud twee minuten in het veld bracht die laatste zijn ploeg op 2-1. De Graaf: ‘Dat doelpunt van Maroun brak de wedstrijd open. We maakten nog twee mooie goals en wonnen uiteindelijk op basis van onze individuele kwaliteiten. De teamprestatie was dit duel minder, maar dat neemt niet weg dat ik dik tevreden over onze eerste seizoenshelft. De jongens hebben zich goed ontwikkeld.’

Feyenoord C2 – VVV/Helmond Sport C2 4-1
8′ 1-0 Pepijn Doesburg
10′ 1-1
52′ 2-1 Maroun Azarkan
64′ 3-1 Crysencio Summerville
68′ 4-1 Pepijn Doesburg

Opstelling Feyenoord C2: Jansen; Hall, Rustveld, De Mooij, Van Leeuwen (55′ Yates); Gunduz, Dijksteel (45′ Lake), Burger; Summerville, Doesburg en El Karbachi (50′ Azarkan).