Nieuws

Verplicht kaartje kopen bij kijken Feyenoord op Stadhuisplein

on

Wie komende zondag op het Stadhuisplein in Rotterdam de allesbeslissende wedstrijd Feyenoord – Heracles wil zien, zal een toegangskaartje van 7,50 euro moeten kopen. Hiermee wil de organisatie voorkomen dat te veel mensen naar het evenement komen, zoals afgelopen zondag gebeurde.

.

De kaartjes zijn bovendien enkel in de voorverkoop te verkrijgen. Dit hebben de horecaondernemers afgesproken met de gemeente. ,,Dit betekent dat bezoekers van te voren verzekerd zijn van een plek op ons evenemententerrein. Het heeft dus geen zin om zonder kaartje te komen. Dit voorkomt dat mensen gefrustreerd raken omdat ze voor een gesloten poort staan, zoals afgelopen zondag’’, zegt een woordvoerster van de gezamenlijke horecaondernemingen van het Stadhuisplein.

.

Het Stadhuisplein was afgelopen zondag ingericht als een afgesloten evenemententerrein, waar gezamenlijk op grote beeldschermen naar de wedstrijd Excelsior – Feyenoord kon worden gekeken. De toegang was gratis. Er was officieel plaats voor achtduizend bezoekers, maar de toestroom was enorm. Al ’s ochtends vroeg begaven fans zich richting het Stadhuisplein. Om één ’s middags, anderhalf uur voor de wedstrijd, was het terrein vol en gingen de deuren dicht. Duizenden teleurgestelde Feyenoord-supporters moesten hun heil elders zoeken. In de supermarkten werd massaal drank ingeslagen.

.

De gemeente heeft eerder aangegeven dat ze de vroege drukte in de binnenstad hadden onderschat. ,,Nu mensen een kaartje moeten kopen verwachten we niet dat er 20.000 mensen op het Stadhuisplein afkomen. Je weet namelijk of je binnenkomt of niet’’, zegt de voorlichtster. Ze benadrukt dat zondag op het plein, binnen de hekken, zich geen ongeregeldheden hebben voorgedaan.

.

Festival 

Ook wordt het evenemententerrein iets vergroot. In plaats van 8000 bezoekers is er plek voor 10.000 personen. Het entreegeld is niet ‘commercieel’, zegt de woordvoerster. Met het geld worden de extra onkosten betaald. ,,Het terrein wordt meer ingericht als een festival, met extra DJ’s en meer mogelijkheden om te eten. Ook komen er extra schermen.’’ Kaarten zijn te koop via www.hetstadhuisplein.nl

.

Bron: Ad.nl