Nieuws

Verplaatsen van topper naar 2015 levert Feyenoord loodzwaar programma op

on

Het verplaatsten van het competitieduel tussen PSV en Feyenoord baart de KNVB kopzorgen. Beide clubs hebben aangegeven in ieder geval niet te willen spelen op 23 december, vlak voor kerst.

De KNVB had op die datum een extra speeldag willen invoeren. PSV en Feyenoord pleiten ervoor om in het weekeinde van 20 en 21 december de winterstop in te laten gaan. “Zowel Feyenoord als wij hebben internationals die een zware zomer achter de rug hebben met het WK. Bovendien komen de buitenlandse spelers dan niet meer op tijd bij hun familie voor het kerstfeest”, zegt Toon Gerbrands in De Telegraaf.

De algemeen directeur van PSV moet net als Feyenoord hopen dat Roda JC er mee instemt dat het treffen tussen de Eindhovenaren en Rotterdammers verplaatst kan worden naar 17 december. Dan staat echter ook het bekerduel tussen Roda JC en PSV op de rol. De club uit Kerkrade werkt liever niet mee.

Die datum lijkt de enige overgebleven optie voor de KNVB. Alleen een veto van de lokale autoriteiten in Limburg kan roet in het eten gooien. Dan wordt de speeldatum waarschijnlijk op 21 januari gesteld, weet De Telegraaf. Dan zou Feyenoord een loodzwaar begin van het nieuwe jaar krijgen. De eerste drie wedstrijden zouden dan worden gespeeld tegen FC Twente (thuis), PSV (uit) en Ajax (uit).

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_8396.PNG