Nieuws

Vejinovic schenkt verkregen boete aan KWF

on

Vier jonge Feyenoord-supporters zijn veroordeeld tot een boete van 200 euro voor het beledigen en bedreigen van Marko Vejinovic, meldt de NOS. Drie anderen zijn vrijgesproken wegens een gebrek aan bewijs.

De groep (19 tot 22 jaar) ging op 30 januari 2016 naar het huis van Vejinovic toe om hem uit te schelden. De middenvelder, die door Feyenoord verhuurd is aan AZ, werd mede verantwoordelijk gehouden voor de sportieve dip waar Feyenoord op dat moment in zat. Vejinovic werd de huid vol gescholden. “Kom naar buiten, we maken je dood, k*nkerlijer!”, werd er gezegd. Ook de vrouw van de Feyenoorder kreeg ervan langs.

Door het incident werden enkele spelers van Feyenoord extra beveiligd. Vejinovic voelde zich samen met zijn vrouw zo onveilig dat ze besloten te verhuizen. Bij de huurtransfer van Feyenoord naar AZ speelde de bedreigingen van de Feyenoord-fans een rol bij Vejinovic. Aanvankelijk eiste Vejinovic een bedrag van 6.000 euro van de Feyenoord-supporters. Die krijgt hij niet. Het bedrag dat Vejinovic wèl krijgt, maakt hij over naar KWF Kankerbestrijding.

Bron: voetbalprimeur.nl