Nieuws

‘Van Persie levert miljoenen in voor Feyenoord’ 

on

Verschillende Turkse media melden op dinsdagmorgen dat Robin van Persie al een aanbod van Feyenoord geaccepteerd heeft. De Oranje-topscorer aller tijden zou een waar vermogen inleveren om voor de Rotterdammers uit te komen. Naar verluidt gaat het om ongeveer vier miljoen euro per seizoen..

Van Persie verdient 5,5 miljoen euro per jaar in Istanbul bij Fenerbahçe, maar voor de huidige nummer één van de Eredivisie is dat salaris natuurlijk niet te betalen. Volgens de laatste berichten heeft technisch manager Martin van Geel de spits ongeveer anderhalf à twee miljoen euro per seizoen geboden, wat al een pittig jaarloon is voor Feyenoord. Op dat voorstel zou Van Persie ‘ja’ gezegd hebben.

.

Dat betekent nog niet dat de transfer ook daadwerkelijk rond is. De voormalig Oranje-international ligt nog vast bij Fenerbahçe tot medio 2018 en vermoedelijk verlangen de Turken ook een transferbedrag voor hun centrumaanvaller. Daarnaast hebben de partijen dus te maken met het salaris van Van Persie, dat teruggeschaald dient te worden, al lijkt dat dus niet zo’n heel groot probleem te zijn. Ook Dirk Kuyt had hiermee te maken toen hij terugkeerde in De Kuip.

.

Bron: Soccernews.nl