Nieuws

Van Hanegem maakt zich nog geen zorgen over Feyenoord

on

AD-columnist Willem van Hanegem maakt zich nog geen zorgen over Feyenoord. ‘Ik denk dat Van Bronckhorst de puzzel nog in elkaar laat vallen.’

Bij mijn club richtte het publiek zich de laatste jaren vaak frontaal op Eric Gudde als het mis ging. Ik las in mijn krant zaterdagochtend dat president commissaris Gerard Hoetmer destijds al van Gudde af wilde en hem rücksichtslos wilde degraderen tot hoofd opleidingen. Zoiets geks heb ik zelden gehoord eerlijk gezegd, maar nu is hij dan alsnog weg. Als het bij Feyenoord slecht gaat, is er altijd een zondebok. Dat kan Gudde dus niet meer zijn.

Er komt dus meer kritiek op Giovanni van Bronckhorst, de man die Feyenoord aan de landstitel hielp. Ik had ook graag Bart Nieuwkoop als rechtsback gezien. Feyenoord was vorig seizoen vaak gevaarlijk door Rick Karsdorp en Nieuwkoop benadert die speelstijl het meeste. En ook de wissels pakken te vaak niet goed uit. Michiel Kramer naast Nicolai Jørgensen sorteert zelden effect. En heel het seizoen zie ik Bilal Basacikoglu invallen en nu het moment daar echt rijp voor was, bleef hij zitten. Toch denk ik dat Van Bronckhorst de puzzel nog in elkaar laat vallen.

En om nu Martin van Geel af te rekenen op zijn aankopen van afgelopen zomer, gaat mij ook te ver. Sterker nog, ik blijf Ridgeciano Haps, Jerry St. Juste en Sofyan Amrabat spelers met heel veel potentie vinden. St. Juste heeft eigenlijk alles om als verdediger ver te komen, alleen moet hij wel leren dat een lange bal niet hetzelfde is als een verwoestend schot op doel. Ze vliegen met een noodgang over de zij- of achterlijn. Maar dat zijn dingen waar simpel aan te werken valt.

De spelers dan? Kevin Diks afbranden is mij ook iets te makkelijk. Die jongen heeft het moeilijk, dat is duidelijk. Maar dat kon je gisteren toch ook zeggen van de gevestigde namen? Of waren er mensen die Jørgensen, Toornstra, El Ahmadi, Jones, Vilhena, Boëtius en Berghuis wel goed vonden?

Maar zolang Ajax bepaald nog geen stoomwals is en PSV ook nog altijd tekortkomingen laat zien, is alles nog mogelijk. Maar dan moet Feyenoord zelf ook snel stappen gaan zetten.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou