Nieuws

Van Hanegem: “Dat gefluit in De Kuip werd verdorie tijd ook”

on

AD-columnist Willem van Hanegem krijgt steeds meer het idee dat ze bij zijn club Feyenoord niet eens beseffen hoe slecht het gaat.

Er is geen excuus te bedenken dat Feyenoord niet van VVV kan winnen. Dat gezever in de Kuip over de vele gecreëerde kansen kan ik dan ook niet meer aanhoren. Ten eerste viel dat volgens mij zaterdagavond reuze mee en ten tweede is het creëren van een paar kansen als je thuis speelt tegen zo’n bescheiden elftal niet meer dan normaal.

Ja, er klonk af en toe gefluit in de Kuip. Ik zou haast zeggen: het werd verdorie tijd ook. Ik krijg steeds meer het idee dat ze bij mijn club niet eens beseffen hoe slecht het gaat. In de eerste weken van de competitie dacht ik aan de manier van voetballen nog te kunnen zien dat Feyenoord de volgende stap zou gaan zetten. Maar ik heb me kennelijk behoorlijk vergist. Het is momenteel echt allemaal op goed geluk wat ze daar doen. Dan zie ik Ridgeciano Haps opstomen en dan staan er zonder te overdrijven gewoon twee of drie medespelers in de weg, alsof het toeschouwers zijn. Ik zag Steven Berghuis vrije schietkansen de tweede ring in joekelen en toen er even werd gefloten, keek hij naar het publiek alsof ze gek waren geworden.

Dat Jean-Paul Boëtius tegen VVV niet sterk inviel, zag ik ook wel. Net zo goed als dat Jens Toornstra geen enkele wezenlijke inbreng meer heeft in dit Feyenoord, Tonny Vilhena het spoor al een tijdje bijster is, keeper Brad Jones geen punten meer pakt en spits Nicolai Jørgensen overal op het veld te vinden is, behalve in de punt van de aanval. Maar de pijlen nu massaal op Boëtius richten, dat is natuurlijk onzin. Kijk eens naar de bezetting voor het doel als hij wel een keer goed doorkomt. Er is geen enkel automatisme, geen enkele afspraak.

Dat moet je op het bordje van de technische staf leggen, zo eerlijk moeten we zijn. Er is echt te weinig aan dit Feyenoord gewerkt. Bij Leicester City ging na het successeizoen ook alles mis, maar trainer Claudio Ranieri, daar mocht aanvankelijk niemand aankomen. Tot ze echt nooit meer wonnen en Ranieri alsnog de zak kreeg. Begrijp me goed, ik pleit zeker niet voor het ontslag van Giovanni van Bronckhorst. Integendeel. Maar we moeten Feyenoord wel weer gewoon beoordelen op het heden, los van het prachtige vorige seizoen. En dan is de conclusie dat er gewoon erbarmelijk wordt gepresteerd.

Weet je wat misschien nog wel het pijnlijkst was? Dat Ajax wel als een stoomwals over NAC heen walste. Niet omdat ik het Ajax misgun, maar omdat duidelijk werd hoe zwak NAC is. Daar heeft Feyenoord gewoon van verloren in eigen stadion!

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou