Nieuws

Van Hanegem: “Bacuna heeft kwaliteiten om top 3 te halen”

on

Columnist Willem van Hanegem is onder de indruk van FC Groningen-speler Juninho Bacuna. ‘Hij heeft met zijn 20 jaar de kwaliteiten om nu de stap naar de top 3 te zetten. Als ik naar Feyenoord kijk, dan zou ik hem halen.’

Er was één speler in de eredivisie die wederom mijn aandacht trok. Juninho Bacuna van FC Groningen speelde tegen Ajax een prima wedstrijd. Maar ik baseer mijn oordeel zeker niet alleen op zijn prestatie van afgelopen zondag. Bacuna is een speler die de kaas nooit van zijn brood laat eten. Tijdens de winterstop zagen mensen die ik goed ken hem voor de zoveelste keer aan het werk tegen Club Brugge. Ze waren, net als ik, weer enthousiast. Hans Vanaken is één van de beste spelers van Brugge, maar Bacuna zat er voortdurend kort op bij hem. Het werd ruzie, maar Bacuna deinsde ook toen niet opzij. Integendeel.

Als ik dan kijk naar mijn club Feyenoord, dan zou ik hem halen. Maar Martin van Geel is vaak erg behoudend, wacht tot een speler écht is doorgebroken en klopt dan pas aan. Maar dan betaal je dus de hoofdprijs, zoals bij Ridgeciano Haps bijvoorbeeld. Die kostte 6,5 miljoen en Marko Vejinovic mocht van Feyenoord ook nog eens gratis naar AZ. Als ze de scouting op orde hadden gehad en ze hadden eerder aangeklopt, was Haps voor een habbekrats naar de Kuip gehaald.

Maar het is zeker niet zo dat ze alleen in de Kuip weleens minder scherp zijn als ze naar talent kijken. Die Bacuna zag ik onlangs debuteren in Jong Oranje tegen Jong België. Daar straalde alweer iets vanaf.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou