Nieuws

Van Hanegem: “Als je Botteghin laat invallen om de 4-4 te voorkomen, dan gaat het niet goed”

on

Columnist Willem van Hanegem schrok van de verwensingen aan het adres van de familie van Giovanni van Bronckhorst. ‘Toen ik dat zaterdag las in mijn krant, dacht ik echt dat we met z’n allen krankzinnig aan het worden zijn.’

AZ moeten we ook beoordelen als een topclub in de eredivisie. En die ploeg bofte met een late, winnende goal. FC Groningen kon zo eenvoudig van 2-0 op 2-2 komen dat ik me ook zorgen maak om AZ. Wout Weghorst is straks misschien wel international, maar die jongen is er helemaal niet aan toe.

Wie wel ergens aan toe is en wel aan het gekkenhuis is degene die de familie Giovanni van Bronckhorst kanker heeft gewenst. Toen ik dat zaterdag las in mijn krant, dacht ik echt dat we met z’n allen krankzinnig aan het worden zijn. Maar daar bleef het niet bij. Want meteen nadat de krant was uitgekomen probeerden mensen die heel graag willen dat Feyenoord een nieuw stadion krijgt, dit nare voorval op internet te gebruiken voor hun lobby. Want kijk eens hoe supporters van Feyenoord zijn en dit zijn nou precies de mensen die tegen Feyenoord City zijn.

Daar werd ik kotsmisselijk van. Feyenoord is mijn club en de supporters zijn doorgaans kritisch. Maar anonieme berichten van imbecielen toewijzen aan fanatieke aanhangers van mijn club is onzin. Ik ken zoveel echte Feyenoorders, sterker nog ik kreeg van heel veel van die mensen de afgelopen weken kaarten en bloemen. Die mensen sturen Van Bronckhorst en zijn vrouw Marieke niet van die imbeciele berichten, dat weet ik zeker.

De mensen die dat wel doen, die zouden vandaag opnieuw een berichtje moeten sturen naar Van Bronckhorst. Met de tekst dat ze tot de conclusie zijn gekomen dat ze inderdaad gek waren geworden, maar dat ze nu in hebben gezien dat het niet kan. Of is dat te romantisch gedacht?

Laat ze dan woensdag een bedrag doneren bij de benefietwedstrijd Feyenoord-ADO, waar de opbrengst naar Casper van Eijck en zijn stichting Support Casper gaat. Casper doet zoveel om alvleesklierkanker te stoppen, die verdient alle steun en aandacht.

Dat laatste kreeg Lennart Thy, de spits van VVV, ook. Want hij deed een stamceltransplantatie en dat is ook geweldig. Maar eigenlijk is het triest dat we overal voor hem gaan zitten klappen terwijl het eigenlijk normaal zou moeten zijn dat we elkaar helpen. En ik zeg dat niet omdat ik zelf net ben behandeld voor kanker. Het gaat ook helemaal niet om mij. Ja, vanavond in het Luxor waar 900 mensen een kaartje hebben gekocht om te horen wat ik van het huidige Feyenoord vindt.

Nou, dat lezen ze hier elke maandag. Als je 1-4 voor staat in Zwolle en je moet vlak voor tijd Eric Botteghin laten invallen om de 4-4 te voorkomen, dan gaat het niet goed. Dat mag je de trainer best aanrekenen. Maar wel op een normale manier. Kanker wens je helemaal niemand toe. Nooit.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou