Nieuws

Van Geel: “Spelers hebben hun bedenkingen om naar de kelder van de Jupiler League te gaan”

on

Feyenoord zegde enkele dagen geleden het samenwerkingsverband met Excelsior formeel op. Volgens technisch directeur Martin van Geel komt dit onder meer door de zwakke prestaties van Excelsior in de Jupiler League. De samenwerking tussen beide Rotterdamse voetbalclubs loopt nu nog tot 2015.

De club uit Kralingen kende een beroerd afgelopen seizoen en stelde teleur met een vijftiende plaats. Volgens Van Geel hebben jeugdige Feyenoord spelers, die in De Kuip nog niet op veel speeltijd kunnen rekenen, weinig zin om verhuurd te worden aan Excelsior. “Het afgelopen jaar is sportief niet heel goed verlopen, spelers hebben hun bedenkingen om naar de kelder van de Jupiler League te gaan. Ik hoop dat het snel beter gaat met Excelsior”, verklaart Van Geel aan Fox Sports.

Toch is van een defintief einde aan de samenwerking na 2015 nog geen sprake. Dit is onder meer afhankelijk van hoe de eerstedivisie zich ontwikkelt. Vanaf dit seizoen is het toegestaan dat beloftenteams meespelen in de Jupiler League. Feyenoord heeft hier nog geen budget voor, maar het valt niet uit te sluiten dat ook de Rotterdammers, net als onder andere PSV en Ajax, een beloftenploeg gaan inzetten. “We zijn erg tevreden over de samenwerking. Maar we willen ook bekijken hoe de beloftenteams in de Jupiler League zich de komende jaren ontwikkelen”, aldus Van Geel.

Bron: Soccernews.nl