Nieuws

Van Geel: “Er zijn 29 spelers vertrokken, er heeft er één het eerste elftal gehaald”

on

De Nederlandse topclubs moeten niet te lang treuren om de paar talenten die ervoor kiezen om Nederland op jonge leeftijd al te verlaten, stelt Marcel Brands zaterdag in het Algemeen Dagblad. Martin van Geel zou echter graag zien dat er met regelgeving iets aan de oneerlijke strijd wordt gedaan.

Ajax raakte afgelopen zomer drie toptalenten kwijt en Feyenoord zag Rodney Kongolo vertrekken. Van Geel heeft daarop aan Edwin van der Sar gevraagd om dat bij de ECA aan de orde te stellen. “Volgens regels moet je een spelertje drie jaar opleiden en dan geldt hij als ‘homegrown’, telt hij dus als een ‘eigen speler”, verklaart hij. “Rodney Kongolo is zestien en op zijn negentiende is hij een homegrown player. Ja zeg, dat moet anders.”

“Verruim het naar vijf, zes jaar, dan halen ze ze niet op als ze zestien zijn, blijven ze bij ons, maken ze stappen, worden ze sterker”, vervolgt de technisch directeur van Feyenoord. “Kijk naar Martins Indi, Janmat, De Vrij, allemaal gehaald als eerste-elftalspelers en zij spelen nu dus in de basis. Die jonkies, ze verzuipen, er is niemand bij gebaat. Ik heb het opgezocht, er zijn de afgelopen jaren 29 jeugdspelers naar Engeland getrokken, er heeft er één het eerste elftal gehaald: Tim Krul bij Newcastle United.”m

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_5266-0.PNG