Nieuws

Van Geel: ‘Assaidi halen is heel erg erg lastig’

on

Geel

Technisch directeur Martin van Geel is blij dat Oussama Assaidi heeft aangegeven graag naar Feyenoord te komen, maar denkt dat het moeilijk zal worden om de aanvaller van Liverpool ook daadwerkelijk binnen te halen.

De Rotterdammers hebben momenteel niet de financiële mogelijkheden om topspelers te contracteren.
“Het is een heel mooi signaal dat hij wil komen, maar Bojan Krkic gaf ook aan dat hij het zag zitten. Zo zijn er een hele hoop spelers die naar Feyenoord willen komen”, vertelde Van Geel donderdag aan NUsport na de met 6-0 gewonnen oefenwedstrijd van zijn club tegen HHC Hardenberg.

“Het is goed dat we die uitstraling en dat positivisme weer hebben. We doen mee in de top van Nederland. Of het ook daadwerkelijk tot een transfer gaat komen, is heel erg lastig.”
”Ik denk dat wij geduld moeten hebben zoals we dat de afgelopen jaren hebben gehad.”

“We moeten op het laatste moment toeslaan. Spelers die de laatste paar seizoenen voor ons onhaalbaar leken, zoals Graziano Pellè en John Guidetti, bleken toch haalbaar. Zoiets zal misschien dit jaar ook wel gebeuren. We moeten inventief zijn, maar dat is geen probleem.”

Gelukkig voor Van Geel gaven Pellè en Bruno Martins Indi recentelijk aan graag in De Kuip te willen blijven. “De signalen zijn goed, maar het is nog geen 2 september (als de transferperiode afgelopen is, red.). Gelukkig liggen onze basisspelers langdurig vast en haken een aantal spelers vanuit de jeugd weer aan.”
Van Geel denkt zelfs dat Feyenoord ondanks het uitblijven van versterkingen er op dit moment beter voor staat dan tijdens de voorbereiding op vorig seizoen. “We groeien als team, zijn verder dan vorig jaar in deze periode. Spelers als Mitchell te Vrede en John Goossens maken een goede indruk, zijn totaal andere spelers dan begin vorig seizoen.”

Daarom kiest Feyenoord ervoor om alleen een nieuwe speler te halen als het echt een toegevoegde waarde is voor de selectie. “We gaan wel voor kwaliteit omdat we op de meeste posities voldoende spelers hebben. We willen niet zomaar iemand erbij halen.”

Guyon Fernandez is één van de spelers die op de nominatie staat om Feyenoord te verlaten. Aan belangstelling voor de aanvaller is geen gebrek. “Go Ahead Eagles is sprake van en ik kreeg te horen dat Cambuur Leeuwarden wellicht aan hem denkt. In het buitenland spelen er nog wat zaken. Maar dat zal niet binnen een paar dagen afgerond zijn.”

Sekou Cissé, wiens contract na dit seizoen afloopt, mag ook vertrekken. “Die hebben we alleen heel hard nodig zolang Jean-Paul Boëtius nog geblesseerd is, al gaat het erg goed met hem. Hij loopt voor op zijn revalidatieschema, maar mag pas half augustus voor het eerst duels aangaan.”

“Ik moet zeggen dat er op de inzet van Cissé niks aan te merken is, maar voor zijn verdere toekomst hebben wij wel andere plannen. Dat weet hij en we gaan kijken of er belangstelling komt. Het is op dit moment vrij rustig naar al onze spelers toe. Er is een aantal clubs dat aan Kaj Ramsteijn denkt. NAC Breda doet dat en FC Utrecht heeft eens geïnformeerd, maar dat is niet concreet.”

Bron: Nusport.nl