Nieuws

Van Bronckhorst wordt maandagmiddag gehuldigd in Krimpen a/d IJssel 

on

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst, die zondag landskampioen werd met zijn club, wordt maandag in zijn woonplaats Krimpen aan den IJssel gehuldigd. Dat heeft de gemeente Krimpen vanmorgen bekend gemaakt. De plechtigheid is op het bordes voor het raadhuis en begint om 16.30 uur.

.

De gemeente Krimpen laat weten trots te zijn op deze sportieve inwoner, die een grote bijdrage heeft geleverd aan deze sportprestatie. In 2010 werd hij ook al gehuldigd, toen als aanvoerder van het Nederlands elftal dat tweede was geworden op het WK in Zuid-Afrika. Hij kreeg toen een kristallen bol, die gemeente zelden uitreikt.

.

Standbeeld

Giovanni van Bronckhorst (42) krijgt vanmiddag al een standbeeld in Museum Rotterdam. De onthulling begint om 15.30 uur.

.

De gemeente Krimpen aan de IJssel rekent maandag op grote drukte en adviseert bezoekers dan ook met de fiets, lopend of met het openbaar vervoer te komen. Burgemeester Martijn Vroon, zelf fanatiek supporter van Feyenoord, kijkt uit naar het festijn. ,,We hebben ervaring met het bezoek van koning Willem Alexander.’’

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou