Feyenoordinbeeld

Van Bronckhorst: ‘Wedstrijd binnen vijf minuten in 2e helft beslist’

Giovanni van Bronckhorst zag hoe zijn ploeg woensdagavond negentig minuten lang heer en meester was tegen Excelsior. Het krachtsverschil werd na rust uitgedrukt in de score en dankzij een 4-0 overwinning bereikte Feyenoord moeiteloos de volgende ronde van het bekertoernooi. De reactie van de hoofdtrainer na de zege in de bekerderby:.

Veldbezetting

Van Bronckhorst: ‘Voor rust had het doelpunt eigenlijk al moeten vallen voor ons. We kregen een aantal kopkansen, maar de keeper wist de ballen telkens goed te pakken. Toch vond ik de veldbezetting in de eerste helft niet altijd even goed en lag het tempo soms te laag. Na rust ging dat beter.’

.

Rust

‘In de tweede helft hebben we de wedstrijd binnen vijf minuten beslist. Prettig, ook omdat ik daardoor nog meer spelers wat rust kon geven. Bovendien gingen we makkelijker voetballen en bleven we op zoek gaan naar doelpunten.’

.

Hecht

‘Deze overwinning is goed voor het vertrouwen, met name voor de spelers die normaal gesproken minder minuten maken. Mooi voor Marko Vejinovic dat hij scoorde, terwijl je kon zien dat de andere jongens blij voor hem waren. Dat is voor mij een goed teken, want dat is wederom een bewijs dat er een hecht team staat.’

.

Rustdag

‘Al met al een belangrijke overwinning, want na vorig jaar weten wat een overwinning in het bekertoernooi kan betekenen. Morgen hebben we een rustdag en wachten we de loting af. Daarna hebben we twee dagen om ons voor te bereiden op sc Heerenveen-thuis.’