Van Bronckhorst: ‘We bleven erin geloven’

Giovanni van Bronckhorst zag hoe Feyenoord zondag op de valreep de overwinning uit het vuur sleepte tegen FC Utrecht (1-0). De hoofdtrainer sprak na afloop van een ‘zwaarbevochten, maar verdiende overwinning’.

Dat Feyenoord pas in de 87ste minuut tot scoren kwam, was eigenlijk een klein wonder. Alleen al voor rust creëerde de ploeg legio kansen op een doelpunt. ‘We speelden in de eerste helft uitstekend, alleen beloonden we onszelf niet’, zei Van Bronckhorst daarover. ‘Robin kreeg een aantal schietkansen, maar was ongelukkig in de afronding. Uiteindelijk scoort hij met zijn hoofd.’

Na rust ging het moeizamer bij Feyenoord, zag ook Van Bronckhorst. ‘We kwamen een paar keer goed weg in de omschakeling. Toch bleven we erin geloven en uiteindelijk werden ook wij weer gevaarlijk. Ik ben heel blij dat we met alle energie die we erin hebben gestopt, toch de overwinning hebben gepakt. Dit zijn drie heel belangrijke punten.’

Behalve met de drie punten was Van Bronckhorst ook blij met het optreden van Nicolai Jørgensen, die als invaller in het laatste half uur een sterke indruk maakte. ‘Je ziet wat hij brengt, in fysiek opzicht en met voetbalslimheid’, complimenteerde de coach de Deense spits. ‘Nico is uitstekend ingevallen en wordt steeds fitter. Dat is belangrijk voor ons.’