Nieuws

Van Bronckhorst: ‘Vorig seizoen is voor mij wel een les geweest’

on

De titelkoorts in Rotterdam loopt met de week op. Om de Feyenoord-selectie goed om te laten gaan met deze druk, heeft de koploper René Felen op de club rondlopen die actief is als teamontwikkelaar..

Hij stuurt de groepsprocessen bij het elftal van Giovanni van Bronckhorst aan. “Wat hij dan doet? Dat is heel divers”, vertelt de trainer in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Hij is aanwezig bij de teambesprekingen. Maar hij zit er ook bij als de technische staf met elkaar praat. Af en toe praat hij met spelers. Maar zie dat niet als individuele begeleiding van spelers, hij overziet meer het totaalplaatje. Felen kijkt naar gedrag.”

.

“Dit seizoen lopen de groepsprocessen soepeler dan vorig seizoen. Toen gebeurden er zo veel dingen in mijn groep, dat is nu gewoon veel minder aan de orde. Vorig seizoen is voor mij wel een les geweest, de balans was toen niet juist. Dat probleem hebben we voor het huidige seizoen begon al getackeld”, vervolgt Van Bronckhorst, die dagelijks de hunkering naar de landstitel in Rotterdam meemaakt.

.

“We merken wel dat iedereen er mee bezig is”, zegt hij. “Waar de spelers ook komen. Ik heb het zelf ook, als ik ergens in de stad kom. Maar we moeten de focus behouden. Mijn spelers zelf praten in de kleedkamer helemaal nog niet over het kampioenschap. Wij praten wel over de eerstvolgende tegenstander. Deze groep laat zich niet gek maken.”

.

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou