VAN BRONCKHORST: ‘TROTS OP KARAKTER VAN DE PLOEG’

Giovanni van Bronckhorst bereikte woensdagavond met zijn ploeg de halve finales van de TOTO KNVB Beker door PSV met 2-0 te verslaan. De reactie van de hoofdtrainer van Feyenoord lees je hieronder.

‘We begonnen goed en fel aan de wedstrijd en pakten de wedstrijd echt aan,’ begon Van Bronckhorst zijn verhaal na afloop. ‘Met veel passie, strijd en druk naar voren wilden we PSV naar achteren dringen. Dat lukte en resulteerde al snel in de 1-0; een fantastisch doelpunt. Daarna ging de wedstrijd gelijk op en werden wij wat slordig aan de bal. Toch viel de 2-0, een geweldige goal van Tonny. Die voorsprong was verdiend op basis van de eerste helft.’

Van Bronckhorst zag dat zijn ploeg het na rust lastiger had. ‘We werden teruggedrongen, maar hebben zeker in de slotfase weinig meer weggegeven. We stonden verdedigend als een huis en hebben de vele voorzetten van PSV goed kunnen verdedigen. Ik ben trots op het karakter en de instelling van de ploeg. We wilden ten koste van alles doorgaan.’

Na het duel ging Van Bronckhorst ook in op de situatie rondom Nicolai Jørgensen, die de afgelopen dagen een buitenlandse transfer niet door zag gaan. ‘Ik heb vooraf met hem gesproken en wist dat hij er klaar voor zou zijn. Er is nu duidelijkheid voor hem; hij gaat het seizoen afmaken bij Feyenoord. Wat dat betreft is er een last van zijn schouders gevallen.’