Nieuws

Van Bronckhorst tevreden over oefenduel

on

Giovanni van Bronckhorst beschouwde na afloop van de oefenwedstrijd tegen S.D.C. Putten (1-8 overwinning) met een goed gevoel na. ‘Je zag qua verzilveren van kansen wel een verschil tussen de eerste en tweede helft, maar ik ben tevreden.’

Voor de pauze scoorde Feyenoord, mede door een sterk optreden van S.D.C. Putten-doelman Martin van Barneveld, slechts één keer. Alleen Robin van Persie wist het doel te vinden, terwijl zijn ploeggenoten keer op keer op de sluitpost stuitten.

‘Het gaat erom dat je die kansen ook voor rust al verzilvert,’ erkende Van Bronckhorst. ‘Dat hebben we voor rust niet goed gedaan. Als je dat wel doet, kan het heel snel gaan. Dat zag je na rust.’

‘Veel lopende spelers’

In de tweede helft liep Feyenoord snel uit naar een 1-8 overwinning, door doelpunten van Dylan Vente (drie goals), Mo El Hankouri en Jens Toornstra (beiden twee treffers). ‘Ik ben blij dat we uit standaardsituaties hebben gescoord en na een paar goede aanvallen, met veel lopende spelers,’ aldus Van Bronckhorst.

‘De spelers moeten continu in beweging zijn en dat pakte na rust goed uit. We willen er natuurlijk ook bepaalde patronen inslijpen. Daar is deze wedstrijd vandaag heel goed voor geweest,’ besloot de hoofdcoach, die het volgende week zaterdag met Feyenoord opneemt tegen het Zeeuws Elftal.

Bron: Feyenoord.nl