Nieuws

Van Bronckhorst over mogelijke terugkeer Clasie: ‘Van veel factoren afhankelijk’

on

Giovanni van Bronckhorst wil best nadenken over terugkeer van Jordy Clasie naar Feyenoord, komend seizoen. De coach reageerde daarmee op de uitlatingen van Clasie, deze week in AD Sportwereld.


De middenvelder die bij Club Brugge vooralsnog niet op veel speeltijd kan rekenen, gaf deze week in AD Sportwereld aan dat hij zichzelf recent had aangeboden bij de landskampioen. De clubleiding van Feyenoord liet weten dat het middenveld voldoende bezet was, waarna Clasie van Southampton naar Club Brugge verhuisde. ,,Want binnen Nederland is er voor mij geen andere club’’, aldus Clasie.

Van Bronckhorst: ,,Terug naar Feyenoord, dat is van veel factoren afhankelijk”, aldus de trainer. ,,Ik ken Jordy goed, ik volg hem ook nog steeds. En wat mij betreft is hij een Feyenoorder in hart en nieren.’’

De trainer denkt dat zijn ploeg prima uit de interlandbreak is gekomen. ,,Vier spelers die het WK hebben gehaald’’, zegt Van Bronckhorst. ,,Tapia is nog niet terug, maar met hem nemen we geen risico.’’

De trainer zal Sven van Beek weer laten spelen en houdt Tapia achter de hand voor dinsdagavond in Manchester tegen Manchester City, de koploper in de Premier League. ,,Van Beek is fit”, zegt Van Bronckhorst, die hem tussentijds niet meer aan wedstrijdritme kon helpen. ,,Het tweede elftal had een competitiewedstrijd, maar we hadden maar vijf speler beschikbaar. Die wedstrijd is dus uitgesteld, maar voor Van Beek was dat sowieso geen optie. Die wilden we toen nog niet laten spelen.”

Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin herstellen voorspoedig van hun kwetsuren. Maar het duo is voorlopig nog niet inzetbaar. ,,We kunnen er in elk geval nog geen datum op plakken”, zegt Van Bronckhorst. Bart Nieuwkoop en Kenneth Vermeer zijn fit.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou