Feyenoordinbeeld

Van Bronckhorst ontkent invloed Advocaat tijdens adviseurschap 

on

Giovanni van Bronckhorst ontkent in alle toonaarden dat Dick Advocaat afgelopen seizoen invloed heeft gehad op de opstelling van Feyenoord. De kersvers assistent-bondscoach was tussen februari en juni in De Kuip actief als zogenaamd ‘klankbord’ van de jonge Feyenoord-trainer. .

“Ik heb gelezen dat Dick invloed had op de opstelling, of zelfs beslissingen nam. Zelfs dat er maar één iemand besliste: Dick. Pertinente onzin. Maar mensen lezen dat en dan krijg je: zie je nu wel, hij kan het niet alleen. Ik heb nooit behoefte gevoeld zulke dingen te weerleggen”, vertelt Van Bronckhorst aan sportmagazine Helden. 

.

“Dick kwam niet vaker dan één dag per week op kantoor. Dan analyseerden we de laatste wedstrijd, legde ik mijn tactisch plan voor de volgende wedstrijd aan hem voor en dat was het. Hij heeft nooit ­gezegd hoe of met wie ik moest spelen. En het was ook nog hartstikke leuk, ik verheugde me echt op zijn komst. Hij at mee en dan zaten we daarna met de staf ook nog over heel andere dingen te praten dan voetbal.”

.

“Ik ben drie jaar geleden twee dagen op bezoek geweest bij Pep Guardiola bij Bayern München. Hij vertelde dat hij in zijn eerste jaar bij Barcelona twee keer per jaar mensen van buiten uitnodigde om mee te kijken, om te vragen wat hij goed deed en wat juist niet. Hij zei me ook dat ik zo snel mogelijk hoofdcoach moest worden”, besluit Van Bronckhorst. 

.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou