Nieuws

Van Bronckhorst: ‘Ik vind het niet normaal dat de focus minder wordt’

on

Feyenoord leek een monsterzege te gaan boeken op sc Heerenveen, maar de Friezen kwamen aan het einde van de wedstrijd toch nog terug tot 3-4. Oefenmeester Giovanni van Bronckhorst vindt een dergelijk wedstrijdverloop niet kunnen.

Voor de camera van FOX Sports zegt hij: “Uiteindelijk hou je aan deze wedstrijd een goed gevoel over, omdat je wint. Ik denk dat wij deze wedstrijd voor drie kwart goed spelen. We waren de baas op het veld en domineerden. Daarna wordt het minder en en kom je met een 4-0 voorsprong bijna in de problemen. Als de alertheid even wat minder wordt, geef je de tegenstander hoop. Je zet een stap minder. Het is jezelf onnodig in de problemen brengen.”

Van Bronckhorst gaat verder: “Ik vind het niet normaal dat de focus minder wordt. We moeten wel ons ding blijven doen. Je ziet dat we de eerste zestig minuten altijd de oplossing vonden. Als je dat even niet doet, kan je in de problemen komen. Je gaat met een 5-3 overwinning weg, maar de uitslag had heel anders kunnen zijn. We moeten onze speelwijze negentig minuten lang volhouden, maar we halen goede dingen uit deze wedstrijd.” De coach wisselde pas heel laat. “Dat was bewust. We zaten lekker in de wedstrijd en hebben jongens die negentig minuten maken. Je wisselt om voor verandering te zorgen, maar dat was vandaag niet nodig.”

Bron: Soccernews.nl

Aanbevolen voor jou