VAN BRONCKHORST: ‘HIELDEN HET TE LANG SPANNEND’

Giovanni van Bronckhorst kon na de 0-1 overwinning op Excelsior opnieuw tevreden zijn met het resultaat. Toch zag Feyenoords hoofdtrainer net als vorige week na de zege op FC Twentes nog verbeterpunten.

‘De drie punten zijn het belangrijkst. Ik ben dan ook blij met de overwinning, die in mijn ogen verdiend was. Wel hielden we het te lang spannend,’ zei Van Bronckhorst, die blij was met het spel dat zijn ploeg in het eerste half uur liet zien.

‘In het eerste half uur speelden we heel goed. We hielden het compact, waren balvast en lieten een aantal goede combinaties zien,’ aldus de trainer. ‘We kwamen goed op voorsprong door een fantastische goal van Jean-Paul. Daarna kregen we nog een grote kans via Nicolai. We hadden toen moeten toeslaan, maar dat hebben we niet gedaan.’

In de tweede helft was het spel van Feyenoord van een lager niveau, waardoor ook Excelsior enkele goede kansen kreeg. Van Bronckhorst: ‘In de tweede helft was het minder. Je moet dan doen wat er gevraagd wordt en het zakelijk uitspelen. Excelsior ging vaker diep spelen, dan moeten wij slimmer zijn en profiteren van de ruimte achter de verdediging. Dat hebben we niet goed gedaan.’