Nieuws

Van Beek: “Het is heerlijk om zo te voetballen”

on

De gezichten van de Feyenoord-spelers stralen dit seizoen, het geluk spat er soms echt vanaf. Onder leiding van trainer Fred Rutten gaat het lekker, de ploeg heeft er plezier in en het draait lekker. Sven van Beek geniet van de huidige prestaties van Feyenoord, die in zijn ogen ontstaan omdat men niet bang is om fouten te maken.

“Het is heerlijk om zo te voetballen”, zegt Van Beek tegenover het Algemeen Dagblad. “Als wij aan de opbouw beginnen, is er altijd wel een middenvelder die los is van zijn tegenstander. Afgelopen seizoen probeerden we toch vaak zo snel mogelijk Graziano Pellè in ons spel te betrekken. Sloegen we eigenlijk meteen twee stations over, nu wisselen we dat veel meer af.”

Statistiekenbureau Opta berekende dat Feyenoord maar liefst 800 keer een pass verstuurde, Van Beek gaf er zelf 153. De centrale verdediger was daarmee de Feyenoorder met de meeste passes, kort voor zijn collega in het hart van de defensie. Terence Kongolo verstuurde 149 keer een pass. “Maar het echte geheim is dat wij niet bang zijn om fouten te maken, daar begint het allemaal mee”, aldus Van Beek.

De achterhoede van de Rotterdammers staat. Na veertien wedstrijden staat de teller op slechts negen tegentreffers. Feyenoord heeft daarmee de minst gepasseerde achterhoede. PSV (elf) en Ajax (zestien) hebben daarna de minste doelpunten tegen. Die drie clubs vormen ook de huidige top drie van de Eredivisie. PSV staat met 34 punten eerste, Ajax staat tweede met 33 punten en Feyenoord volgt als nummer drie met 27 punten. De Amsterdammers hebben wel een wedstrijd meer gespeeld.

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_7851.PNG