Nieuws

Trouwe supporters niet blij met loting Bekerfinale

on

Een fikse teleurstelling voor sommige Feyenoordsupporters. Veel fans zijn uitgeloot voor de bekerfinale die op 22 april tegen AZ gespeeld wordt. ,,Ik heb al sinds 1974 onafgebroken seizoenkaarten gehad.”

Het verhaal van de 58-jarige Hans Twigt staat niet op zichzelf. Een behoorlijk aantal supporters is uitgeloot voor de  wedstrijd. ,,Iemand die net een seizoenkaart heeft, kan zomaar wel ingeloot zijn”, legt Twigt uit. ,,En dat is mijn grootste frustratie: dat er niet wordt gekeken naar de geschiedenis van de supporters.” De laatste bekerwedstrijd die Twigt in de Kuip heeft gemist is die van april ’79, Feyenoord-Ajax. Daarna was hij bij álle bekerfinales en thuiswedstrijden. Als klein mannetje ging hij met zijn vader mee. ,,Op mijn veertiende, toen mijn vader geen zin meer had, ging ik alleen naar de Kuip. Dat was toen heel gewoon.”

Kansen

Supporters die zich hebben aangemeld voor de loting hadden 46 procent kans om Feyenoord toe te juichen tijdens de bekerfinale. Bijna 12.000 kaarten waren beschikbaar. En bijna 26.000 seizoenkaarthouders meldden zich aan.

Maar een loting is niet de meest eerlijke manier, vindt Twigt. ,,Ze kunnen het natuurlijk nooit helemaal goed doen, dat besef ik me ook. Maar als je vroeger kaartjes ging kopen bij de Primera, dan moest je er moeite voor doen. Sommigen reisden een stuk voor de beste kansen. Je stak er moeite in. Nu heb je er totaal geen invloed op.”

Op sociale media regent het dan ook reacties van teleurgestelde supporters. ,,Wat er is gebeurd, is niet terug te draaien”. Wie is ingeloot ontvangt een geprint kaartje, om zwarthandel tegen te gaan. Maar Twigt hoopt vurig op een eerlijker systeem voor de volgende bekerfinale, zodat zijn decennialange traditie van alle wedstrijden bijwonen weer opgepakt kan worden.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou