Teams Feyenoord Academy beleven succesvolle zaterdag

Voor de hoogste teams van Feyenoord Academy was het een succesvolle zaterdag. Onder 19 en Onder 15 wonnen van PSV, terwijl een gehavend Onder 17 een zege behaalde in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De verslagen lees je hieronder.

Onder 19 wint bij PSV door goal in de slotfase

Feyenoord Onder 19 heeft drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd bij PSV Onder 19. Het hoogste team van Feyenoord Academy won in Eindhoven met 0-1 door een late goal van Dylan Vente.

Het was voor deze wedstrijd even puzzelen voor Adriaanse. Ian Smeulers, Jordy Wehrmann, Cheick Touré en Daudé van der Kust waren niet beschikbaar wegens een blessure, terwijl Tyrell Malacia en Lutsharel Geertruida bij het eerste zaten. Juist daarom was de trainer trots na afloop. ‘We hebben vandaag veel voor elkaar over gehad en daarom verdient het team een groot compliment.’

PSV Onder 19 trad wel in volle oorlogssterke aan en probeerde het spel te maken. Omdat Onder 19 erg compact speelde, wiste de Eindhovenaren de hele wedstrijd nauwelijks grote kansen te creëren. Aan de andere kant kwam Onder 19 er vaak wat gevaarlijker uit, maar ook dit leidde niet tot grote mogelijkheden.

Na een uur spelen kreeg Onder 19 een opgelegde kans om de score te openen via invaller Dylan Vente, die deze wedstrijd maximaal een helft kon spelen. De spits lepelde de bal fraai over de Eindhovense keeper, maar zag zijn inzet op de buitenkant van de paal eindigen. Drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het wel raak voor Vente. Orkun Kökcü stuurde Jaron Vicario weg over de rechterzijde en zijn voorzet werd makkelijk tot goal gepromoveerde door Vente waardoor de drie punten mee gingen naar Rotterdam.

‘Dit is een goede opsteker richting Shakhtar,’ blikt Adriaanse terug. ‘Vorige week hebben we uiteraard een tik gehad van Ajax en dan doet dit je goed.’ Onder 19 speelt woensdag de uitwedstrijd bij Shakhtar Donetsk in de UEFA Youth League.

PSV Onder 19 – Feyenoord Onder 19 0-1

Scoreverloop

87′ 0-1 Dylan Vente

Opstelling Feyenoord Onder 19

Jordie van Leeuwen, Noah Lewis, Jeremy van Mullem, Mohamed Choukoud (74′ Niels van Wetten), Achraf el Bouchataoui, Wouter Burger (77′ Niels Butter), Orkun Kökcü, Rodney Huijgen (45′ Dylan Vente), Alex Bangura (71′ Jaron Vicario).

Knappe overwinning van Onder 17 bij ADO Den Haag

Feyenoord Onder 17 heeft knap met 1-3 gewonnen bij de leeftijdgenoten van ADO Den Haag. Trainer Melvin Boel moest dealen met een blessuregolf, maar zag zijn gelegenheidsteam zich naar drie punten knokken.

‘We hadden geluk dat Onder 16 vandaag vrij was omdat we veel blessures hebben kampen. Die spelers hebben zich een slag in de rondte gewerkt en de anderen deden ook een stap extra,’ zegt Boel. De start van het geïmproviseerde elftal was goed. Crysencio Summerville kreeg na een minuut al spelen al een penalty na een overtreding op hem en ging zelf achter de bal zijn. Zijn inzet werd echter gekeerd door de Haagse doelman.

De beginfase was duidelijk voor Onder 17 en de ploeg kreeg nog enkele kansen om de leiding te pakken. In alle drie de gevallen lukte dit niet. Splinter de Mooij trof de paal en Summerville en Abdel Belarbi schoten voorlangs. Het goede spel van Onder 17 zakte steeds meer weg waardoor de wedstrijd op een winderig veld wat onrustig werd. In de tweede helft probeerde ADO de druk wat te verhogen en kwam het zowaar op voorsprong. Een voorzet vanaf links werd langs keeper Joey Koorevaar getikt.

Onder 17 keek dus ineens tegen een achterstand, maar het duurde niet lang. Uit een voorzet van Summerville kopte Stan Maas de gelijkmaker tegen de touwen. Maas kon wegens een kwetsuur ook maar twintig minuten spelen, maar wist zichzelf in die tijd dus wel op het scoreformulier te zetten. In de laatste tien speelminuten trok Onder 17 de wedstrijd naar zich toe. Belarbi rondde af na een diepe pass van Sven Zitman en even later gooide Summerville de wedstrijd op het slot na een individuele actie.

ADO Den Haag Onder 17 – Feyenoord Onder 17 1-3

49′ 1-0

51′ 1-1 Stan Maas

75′ 1-2 Adbel Belarbi

76′ 1-3 Crysencio Summerville

Opstelling Feyenoord Onder 17

Joey Koorevaar, Daniel van Leeuwen (65′ Jay de Haan), Denzel Hall, Twan van der Zeeuw (60′ Tom Brugman), Ravi Yates, Splinter de Mooij, Ömer Gündüz, Crysencio Summerville (75′ Aimé Omgba), Sven Zitman, Abdel Belarbi, Mohamed el Karbachi (36′ Stan Maas, 60′ Marouan Azarkan).

Degelijk Onder 15 wint thuis van PSV

Nadat het een paar wedstrijden achter elkaar een late treffer nodig had om te winnen, heeft Feyenoord Onder 15 zaterdag weer eens iets comfortabeler gezegevierd. Op het eigen Varkenoord werd PSV Onder 15 in een goede wedstrijd met 2-0 verslagen.

De ploeg van trainer Mark Otten was bijna de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Alleen in de beginfase had Onder 15 het even moeilijk volgens Otten. ‘Hun buitenspelers trokken vaak naar binnen zodat de backs eroverheen konden. Dan moet je even goed afspreken hoe je dit oppakt.’ Echt gevaarlijk werden de Eindhovenaren echter niet in deze fase. Ze kregen alleen een goede schotkans van buiten het zestienmetergebied.

De openingstreffer viel snel aan de andere kant en kwam uit een slim genomen vrijde trap van rechtsback Guus Baars. Hij legde de bal verrassend achter de Eindhovense linksback zodat Mimeirhel Benita door kon breken. Zijn strakke voorzet werd binnen gelopen door spits Giuliany Ben-David dos Santos. Hierna kwam Onder 15 steeds beter in het spel, zette goed druk op de bezoekers, maar het bleek een wedstrijd te worden met niet veel grote kansen.

Ben-David Dos Santos stond in de tweede helft aan de basis van de goal die de wedstrijd op sloot gooide. Hij draaide het spel en zette met een scherpe steekpass Milan Hokke vrij voor de keeper. Hokke omspeelde de doelman en kon zo de 2-0 binnenschuiven. ‘Dit was een hele goede teamprestatie waarin we een goed niveau hebben gehaald,’ blikt Otten terug op de overwinning. ‘Het was voor het eerst sinds een paar weken dat ik comfortabel op de bank heb gezeten.’

Feyenoord Onder 15 – PSV Onder 15 2-0

5′ 1-0  Giuliany Ben-David dos Santos

48′ 2-0 Milan Hokke

Opstelling Feyenoord Onder 15

Sam Pak, Guus Baars, Denze Owusu (50′ Shiloh ’t Zand), Morgan Zouan, Max Christoffel,  Lennard Hartjes, Mimeirhel Benita (71′ Kai Bodo), Salah Oulad M’hand, Giuliany Ben-David dos Santos, Milan Hokke (66′ Max Papounidi), Corné van Houwelingen (59′ Bienvenue Matabaro).

Onder 14 speelt thuis gelijk AZ

Feyenoord Onder 14 is in eigen huis niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen de leeftijdgenoten van AZ. Het team van trainer Davey van den Berg moest genoegen nemen met 1-1.

Het was een wedstrijd waarin beide ploegen zoveel mogelijk probeerden te voetballen. Onder 14 kreeg echter niet genoeg druk op de Alkmaarders om echt te domineren. In balbezit werd regelmatig de vrije man gevonden, maar het ontbrak vaak een een goede eindpass.

De bezoekers waren vooral sterk in de tegenaanval. Zo ook na ruim twintig minuten spelen toen Onder 14 de bal verloor op het middenveld. AZ kwam er snel uit waarna de rechtsbuiten op een prachtige manier de 0-1 maakte. Hij twijfelde geen moment en schoot de bal hard over keeper Tjeerd Dekker in het doel.

In de tweede helft drong Onder 14 steeds meer aan en ging het op jacht naar de gelijkmaker. Toch was het AZ dat uit het niets weer een grote kans kreeg uit een counter. Een Alkmaarse aanvaller mocht alleen op keeper Dekker die met een goede redding de thuisploeg op de been hield.

Kort daarna viel dan de treffer waar Onder 14 lang op wachtte en het was ook meteen een hele mooie. Jamal Ourhris kon uithalen vanaf randje zestien en zag zijn schot via de onderkant van de lat binnen slaan voor de 1-1. Vlak voor tijd kreeg Onder 14 nog een enorme kans om zelfs drie punten uit het vuur te slepen. Invaller Gio-Renys Felicia wist knap de keeper te omspelen, maar een AZ-verdediger kon zijn inzet nog uit het doel halen.

1-1 was een terechte uitslag volgens Van den Berg. ‘Ik ben niet ontevreden over hoe het team gespeeld heeft. Vandaag ontbrak het alleen aan een goede eindpass.’

Feyenoord Onder 14 – AZ Onder 14 1-1

22′ 0-1

60′ 1-1 Jamal Ourhris

Opstelling Feyenoord Onder 14

Tjeerd Dekker, Niels van Wingerden, Lamare Bogarde, Hanock Ket, Lars de Bok (54′ Siem de Moes), Amir Rais, Liam Oetoehganal, Jamal Ourhris, Yairo Lentze (43′ Gio-Renys Felicia), Nesto Groen, Délano van der Heijden.

Onder 13 met dubbele cijfers langs hekkensluiter

Feyenoord Onder 13 heeft op bezoek bij hekkensluiter Quick Onder 13 flink aan het doelsaldo gewerkt. De talenten van Gaston Taument wonnen met 0-10 bij de amateurclub uit Den Haag.

Het duurde wel even voordat Onder 13 los kwam in de wedstrijd. Acht van de tien doelpunten werden namelijk in de tweede helft gemaakt. Volgens coach Taument was het te slordig in het eerste bedrijf. ‘Het is moeilijk om in zo’n wedstrijd het maximale uit jezelf te halen en zeker als je door de tegenpartij ook niet daartoe geprikkeld wordt.’ Rico Speksnijder en Jaden Slory zorgen in de eerste tien minuten voor de enige goals in de eerste helft.

Taument gebruikte de rust om aan te geven wat er beter kon in de tweede helft. ‘We moesten het baltempo omhoog gooien, het veld groter maken bij balbezit en meer de flanken zoeken.’ Zijn team pakte dit zodanig goed op dat de score zelfs tot in de dubbele cijfers liep. De mooiste goal van de wedstrijd kwam op naam van Slory. Op de rand van het zestienmetergebied wipte hij de bal over zijn tegenstander om vervolgens hard via de onderkant van de lat raak te knallen. Ook de 0-9 van Lugene Clarinda mocht er zijn na een knappe één-twee met Speksnijder over de as van het veld.

Quick Onder 13 – Feyenoord Onder 13 0-10

8′ 0-1  Rico Speksnijder

10′ 0-2 Jaden Slory

35′ 0-3 Ismail Oulad M’hand

40′ 0-4 Rico Speksnijder

41′ 0-5 Jaden Slory

45′ 0-6 Rico Speksnijder

48′ 0-7 Rico Speksnijder

52′ 0-8 Jordan Zirkzee

56′ 0-9 Lugene Clarinda

60′ 0-10 Jaden Slory