SUCCESVOL WEEKEND VOOR TEAMS FEYENOORD ACADEMY

In navolging van Feyenoord Onder 19 (0-1 zege op ADO Den Haag) deden ook veel andere teams van Feyenoord Academy dit weekend goede zaken. De verslagen zijn hieronder te lezen.

Onder 18 in slotminuut langs VVV

Dankzij een goal in de laatste minuut van de wedstrijd heeft Feyenoord Onder 18 drie punten overgehouden aan de lange reis naar Venlo. Het werd tegen VVV-Venlo Onder 19 2-3 in het voordeel van het team van Jan Gösgens.

Onder 18 had vanaf het eerste fluitsignaal het betere van het spel, maar het was de thuisploeg die na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Doelman Elber Evora zat mis bij een lange bal, waardoor deze over hem heen stuiterde en eenvoudig in het lege doel geschoven kon worden. Door een mooie combinatie tussen Benjamin Reemst en Edon Fetahi kwam Onder 18 weer op gelijke hoogte. Fetahi zag zijn schot gekeerd worden door de keeper waarna Nelson Amadin er als de kippen bij was om uit de rebound de 1-1 erin te schieten.

In het vervolg van de wedstrijd bleef Onder 18 de bovenliggende partij, zonder dat er grote kansen gecreëerd werden. Nog geen minuut na een driedubbele wissel van Gösgens kwam die grote kans er wel en was het raak. Invaller Ridouan Kasrioui nam de bal goed mee, bereikte Amadin en hij schoot na een sterke aanname zijn tweede van de middag erin.

Waar Onder 18 de laatste wedstrijden veel ongelukkige momenten kende, leek het nu vlak voor tijd weer mis te gaan. Aan de zijkant van het zestienmetergebied beging Xander Buitenhek een lichte overtreding waar de arbiter een penalty in zag. Het buitenkansje werd benut door de Venlonaren. In de slotminuut bleek het dan toch een keer mee te zitten voor Onder 18. Na uitglijden van een back van de thuisploeg kon Kasrioui vrij richting de gevarenzone dribbelen. Hij leek meerdere opties voor de goal te hebben, maar besloot voor eigen succes te gaan. De keeper rekende hier niet op een verkeek zich op het schot.

VVV Venlo Onder 19 – Feyenoord Onder 18 2-3

Scoreverloop

15’ 1-0

26’ 1-1 Nelson Amadin

69’ 1-2 Nelson Amadin

85’ 2-2 (pen)

90’ 2-3 Ridouan Kasrioui

Opstelling Feyenoord Onder 18

Evora, Fetahi, Van Wetten, Wong-Si-Kwie, Leidsman (68’ Den Haan), Buitenhek, Kubilinskas (68’ Kasrioui), Vlijter, Kalentjev (80’ Reboe), Reemst (68’ Choukoud), Amadin.

Goede eerste helft helpt Onder 17 langs NEC/FC Oss

Feyenoord Onder 17 heeft vrijdagavond de eerste overwinning geboekt in de Kampioenscompetitie. Het team van trainer Melvin Boel ging in de tweede wedstrijd van de competitie op bezoek bij NEC/FC Oss Onder 17 en wist met 1-4 te winnen.

Het Onder 17-team van Feyenoord Academy kwam goed uit de startblokken, wat resulteerde in een vroege openingstreffer. Na een goede combinatie tussen aanvallers Marouan Azarkan en Toshio Lake wist laatstgenoemde goed af te ronden: 0-1. Het team bleef kansen creëren en verdubbelde na bijna een half uur spelen de score via Azarkan. Twee minuten later was het opnieuw raak nadat spits Naoufal Bannis één-op-één met de vijandelijke doelman niet faalde.

In het tweede bedrijf speelde Feyenoord Onder 17 minder overtuigd dan in de eerste helft. De thuisploeg kwam beter in de wedstrijd en wist vanaf de penaltystip iets terug te doen: 1-3. Ook na de aansluitingstreffer kreeg NEC/FC Oss Onder 17 kansen, maar het wist niet te scoren. In de slotfase bepaalde Ömer Gündüz, na een overtreding op Lake, de eindstand via een benutte strafschop op 1-4.

‘Vorige week gaven we een 3-0 voorsprong uit handen tegen PSV Onder 17 en verloren we met 3-4,’ sprak trainer Boel na afloop van de wedstrijd. ‘Daar hebben we veel over gesproken en bepaalde aandachtspunten aangehaald die beter moesten. Die punten waren in de eerste helft goed terug te zien. In de tweede helft sloop er wat angst in de ploeg, maar de jongens hebben elkaar er goed doorheen geholpen. Ik moet mijn jongens daarvoor een compliment geven.’

NEC/FC Oss Onder 17 – Feyenoord Onder 17 1-4

7’ 0-1 Lake

28’ 0-2 Azarkan

30’ 0-3 Bannis

60’ 1-3 (strafschop)

80’1-4 Gündüz (strafschop)

Opstelling Feyenoord Onder 17

Koorevaar; Hall, Bogarde, Hendriks, Yates; Hoogenboom (41’ El Karbachi), De Mooij, Gündüz; Bannis, Lake en Azarkan (41’ Belarbi).

Onder 16 start nieuwe competitie met zege op PSV

Feyenoord Onder 16 is goed begonnen aan de kampioenspoule voor Onder 16 teams. De talenten van Pieter Schrassert Bert waren in eigen huis met 2-1 te sterk voor PSV Onder 16.

Schrassert Bert had met zijn ploeg de tactiek gekozen om compact te verdedigen, PSV iets te laten komen om er vervolgens snel uit komen. Na ruim een kwartier spelen leverde dit de openingstreffer op. Abdel Belarbi brak door, omspeelde de keeper en werd vervolgens gevloerd door die doelman. De scheidsrechter bespaarde hem de rode kaart, maar kende wel de penalty toe. Belarbi zelf schoot deze binnen.

Dankzij de gekozen tactiek en gesteund door de voorsprong, kreeg Onder 16 meer en meer grip op de bezoekers. Kort voor rust werd de marge verdubbeld. Opnieuw was Belarbi de maker; dit keer kopte hij een vrije trap tegen de touwen kopte. Zo kon Onder 16 met een prima gevoel aan de thee.

Ook in de tweede helft kwam PSV er niet aan te pas en controleerde Onder 16 de wedstrijd. Het duel had beslist kunnen worden als de scheidsrechter de bal op elf meter had gelegd. Het ontging hem echter dat een schot van Noah Naujoks met twee handen binnen het zestienmetergebied gekeerd werd door een PSV-verdediger.

In het slotoffensief van de Eindhovenaren viel nog de treffer die voor een spannende slotfase zorgde. In een scrimmage werd de bal via de binnenkant van de paal achter doelman Sam Pak geschoten. Diezelfde Pak zorgde er in de absolute slotfase met een weergaloze redding voor dat de drie punten in Rotterdam bleven.

Feyenoord Onder 16 – PSV Onder 16 2-1

18’ 1-0 Abdel Belarbi (pen)

37’ 2-0 Abdel Belarbi

74’ 2-1

Opstelling Feyenoord Onder 16

Pak, Van der Sloot, Van der Lubbe, Brugman (63’ Owusu), Esajas, Knoll, Zitman, Naujoks (70’ Raphaela), Maas (80’ Papounidi), Belarbi (44’ Valk), Omgba (77’ Deurloo).

Onder 14 thuis onderuit tegen Ajax

Feyenoord Onder 14 is in de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie tegen een pijnlijke nederlaag opgelopen. In eigen huis ging het met 0-3 ten onder tegen Ajax Onder 14. De wedstrijd werd onnodig weggegeven met twee goals binnen anderhalve minuut.

Het team van trainer Davey van den Berg begon goed aan de wedstrijd en dat leverde binnen het kwartier twee goede kansen op. Gio-Renys Felicia kon doorbreken aan de linkerkant, maar nam de bal niet goed genoeg mee om tot score te komen en Délano van der Heijden vond de Amsterdamse doelman op zijn weg.

De bezoekers sloegen na een kwartier spelen bij hun eerste kans meteen toe. Door niet kort genoeg dekken in de achterhoede van Onder 14 kon de bal uit een voorzet langs keeper Tjeerd Dekker getikt worden. Ruim een minuut later werd de score verdubbeld. Bij een steekbal op de rechtsbuiten zag de Rotterdamse verdediging er weer niet goed waardoor de 0-2 makkelijk gemaakt kon worden. ‘Een goal weggegeven kan, maar twee zo kort achter elkaar mag niet gebeuren. Dan moet je gewoon scherp zijn,’ zegt Van den Berg.

Na rust zag Van den Berg zijn ploeg door de ondergrens zakken. ‘De eerste twintig minuten waren Feyenoord-onwaardig. Het was slap, onsamenhangend en er werd niet doorgedekt.’ Dit leverde in de tweede minuut na de pauze opnieuw een Amsterdamse treffer op. De spits werd aangespeeld en die kon zonder al te veel gehinderd te worden aanleggen voor de 0-3. In het laatste kwartier kon Onder 14 zich nog enigszins herpakken en wist het nog een enkele keer gevaarlijk te worden. Invaller Damian Wolff controleerde de bal net niet goed genoeg om af te kunnen ronden en een vrije trap van Lars de Blok verdween in de muur.

Feyenoord Onder 14 – Ajax Onder 14 0-3

14’ 0-1

15’ 0-2

37’ 0-3

Opstelling Feyenoord Onder 14

Dekker, Lopes Varela, Bogarde (42’ Van Tol), Ket, De Blok, Oetoehganal, Van der Heijden (53’ Wolff), Van der Linden (35’ Ourhris), Groen, Rais (42’ Mohamedhoesein), Felicia.

Foto’s: Thomas van Wingerden

Onder 13 bekert door na strafschoppenmarathon

Feyenoord Onder 13 heeft ten koste van Roda JC Onder 13 de achtste finales van het bekertoernooi bereikt. Omdat het na zestig minuten spelen 2-2 stond, moest de beslissing vanaf elf meter komen. Deze viel pas na de dertigste strafschop.

Onder 13, dat vorige week met een 0-0 tegen NAC Breda teleurstelde, speelde een goede eerste helft. De ploeg van Gaston Taument werd vooral over de zijkanten gevaarlijk en met name via een uitblinkende Shannon de Wind. Samen met Lugene Clarinda werden er een aantal goede voorzetten afgeleverd die telkens net niet omgezet konden worden tot een doelpunt.

Uit een aanval over de grond viel na tien minuten spelen de verdiende openingstreffer. Romano van Beek wist De Wind te bereiken die vanaf de rand van het zestienmetergebied met links doel trof. Ondanks het goede spel werd de voorsprong snel weggegeven. Onder 13 leed balverlies op de middenlijn waarna Roda aan één pass naar voren genoeg had om een aanvaller vrij voor de keeper te zetten. Vlak voor rust ging Onder 13 weer aan de leiding. Opnieuw was Van Beek de aangever met dit keer een bal op Clarinda. Ook hij wist de doelman te passeren met een goed schot.

In de tweede helft kon Onder 13 de goede lijn van daarvoor niet doortrekken en werd het spel steeds minder. Uit een te makkelijk weggegeven corner kwamen de bezoekers tien minuten na de pauze terug in de wedstrijd door de 2-2 te maken. Wat te gehaast ging Onder 13 op zoek naar de winnende goal en dat kwam het eigen spel niet ten goede. Jaden Slory en Antoni Milambo kregen nog een goede schietkans, maar misten beiden net het doel. Hierdoor kwam het aan op strafschoppen.

De serie van vijf begon niet goed voor Onder 13 omdat er twee keer gemist werd. Hierdoor kregen de bezoekers zelfs twee keer de kans op het af te maken. De vierde Limburgse strafschop ging echter over en de vijfde werd heel knap gepakt door Willem de Groot. Vervolgens duurde het lang voordat er een beslissing viel. Ook beide keepers moesten aanleggen en deden dit feilloos. Namens de bezoekers werd strafschop vijftien over geschoten waardoor Feyenoord met de winst aan de haal ging.

Ondanks de overwinning kon Taument niet tevreden zijn. ‘Het had nooit zover mogen komen. Ik moet wel een compliment geven aan mijn keeper De Groot. Hij heeft heel de wedstrijd niet veel te doen gehad en dan pakt hij een strafschop op zo’n belangrijk moment.’

Feyenoord Onder 13 – Roda JC Onder 13 2-2

10’ 1-0 Shannon de Wind

15’ 1-1

28’ 2-1 Lugene Clarinda