Sterke seizoenstart Feyenoord Onder 17

Niet alleen Feyenoord Onder 19 begon de competitie met een wedstrijd tegen AZ. Ook veel andere teams van Feyenoord Academy troffen de Alkmaarders tijdens de eerste speelronde. De wedstrijdverslagen van de teams uit boven- en middenbouw lees je hieronder.

Thuiszege voor Onder 17

Feyenoord Onder 17 is de competitie begonnen met een overwinning. Het team van trainer Melvin Boel won zaterdagmiddag op Varkenoord met 3-1 van de leeftijdsgenoten van AZ. De ploeg leek de overwinning al vroeg in de wedstrijd op zak te hebben.

Al snel mochten de Rotterdamse talenten juichen. Na twee minuten spelen kreeg de ploeg een strafschop nadat Abdelouafi Belarbi werd neergehaald in het strafschopgebied. De spits schoot vanaf zestien meter vervolgens zelf raak: 1-0. Diezelfde Belarbi benutte na bijna twintig minuten opnieuw een strafschop en zette zijn team daarmee op een 2-0 voorsprong.

Door de goede beginfase en de ruime voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord Onder 17. Een foute keuze in de opbouw zorgde er echter voor dat AZ Onder 17 de aansluitingstreffer kon maken. Nog voor de rust bracht Feyenoord Onder 17 vervolgens de marge weer terug naar twee door een treffer van Raychaintelo Knoll: 3-1.

Ook in de tweede helft was Feyenoord Onder 17 de betere ploeg en creëerde het de meeste kansen. Belarbi was twee keer dicht bij zijn derde treffer van de middag, maar jammer genoeg voor de spits viel deze niet. In de slotfase kwamen de bezoekers nog met tien man te staan, maar dit had uiteindelijk geen invloed op de score.

Trainer Boel was na afloop van de wedstrijd trots op zijn ploeg. ‘Deze tegenstander is vorig jaar kampioen geworden in hun competitie,’ zei hij. ‘Dit resultaat is dus een mooie opsteker in het begin van de competitie. De jongens hebben keihard geknokt voor het resultaat. We zijn pas net begonnen dus conditioneel was het ook nog even aanpoten, maar de jongens hebben het uitstekend gedaan.’

Feyenoord Onder 17- AZ Onder 17

Scoreverloop:

2’ 1-0 Belarbi (strafschop)

19’ 2-0 Belarbi (strafschop)

24’ 2-1

34’ 3-1 Knoll

Opstelling Feyenoord Onder 17: Troost; Van der Sloot, Brugman, Van der Lubbe, Esajas; Knoll, Omgba (74’ Valk), Zitman; Benita (57’ Akdeniz), Belarbi, Dunning (41’ Oulad M’Hand).

Onder 16 sleept punt uit het vuur

De eerste competitiewedstrijd van Feyenoord Onder 16 heeft het team één punt opgeleverd. Op Varkenoord speelde de ploeg met 2-2 gelijk tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse. In de slotfase sleepte het Onder 16-team, dat toen met tien man speelde door een rode kaart, een punt uit het vuur.

Feyenoord Onder 16 – Vitesse Onder 16 2-2

1′ 1-0 Tearr

14′ 1-1

33′ 1-2

57′ 2-2 Hartjes

Opstelling Feyenoord Onder 16: Remie; Van Veldhoven (70′ Baars), Zouan, Owusu, Christoffel (55′ Van der Veldt); Veenvliet, Ben-David dos Santos, Hokke; ’t Zand (45′ Nasri), Tearr, Berete (45′ Hartjes)

Onder 15 start competitie met remise bij AZ

Ook Feyenoord Onder 15 heeft de eerste wedstrijd van de competitie gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Mark Otten speelde met 1-1 gelijk tegen de leeftijdsgenoten van AZ. In de eerste helft had de ploeg het moeilijk tegen de Noord-Hollanders en kwam het ook op een achterstand. In het tweede deel van de wedstrijd kwam het Onder 15 team van Feyenoord Academy via Délano van der Heijden op gelijke hoogte.

AZ Onder 15 – Feyenoord Onder 15 1-1

21′ 1-0

44′ 1-1 Van der Heijden

Opstelling Feyenoord Onder 15: Berger; Oetoehganal, Ket, Bogarde, Candelaria; Mohamedhoesein (36′ Van Lunteren), Zechiël (36′ Van Wingerden), Rais (46′ Ourhris); Felicia, El Moussaoui (52′ Lentze), Van der Heijden.

Ook Onder 14 speelt gelijk tegen AZ

Feyenoord Onder 14 hield eveneens een punt over aan de wedstrijd tegen AZ. Op bezoek bij de Noord-Hollanders speelde het team van trainer Davey van den Berg met 2-2 gelijk. Na dertig minuten spelen had het team van Feyenoord Academy een 0-2 voorsprong in handen, in de tweede helft kwam AZ Onder 14 echter alsnog op gelijke hoogte.

AZ Onder 14 – Feyenoord Onder 14 2-2

27′ 0-1 Speksnijder

29′ 0-2 Zirkzee

57′ 1-2

61′ 2-2

Opstelling Feyenoord Onder 14: Oskam; Elmensdorp, Giersthove, Plug (68′ Clarinda), Breinburg; Oulad M’hand, Milambo, Kleijn; Speksnijder, Zirkzee, De Wind (61′ Gill’ard).

Onder 13 op eigen veld ten onder tegen AZ

Feyenoord Onder 13 is de competitie begonnen met een nederlaag. Het team verloor op Varkenoord met 0-1 van AZ Onder 13. De ploeg speelde een aardige wedstrijd, maar wist voorin moeilijk met de kansen om te gaan. Onoplettendheid in de verdediging van Feyenoord Onder 13 zorgde voor de enige treffer van de wedstrijd.

Feyenoord Onder 13 – AZ Onder 13 0-1

13′ 0-1

Opstelling Feyenoord Onder 13: Haksteeg; De Ruijter, Appiah, Da Silva Mendes, Moses; Mensah (42’ Ben Addi), Ulutas, Sneijer; Hiwat, Van Persie (49’ Meerzorg), Janssen.