Scorende Goossens: ‘Fantastisch dat die vrije trap er zo in vloog’

John Goossens gaf zondag na een kleine twintig minuten het spelen letterlijk het startschot voor een heerlijke en onbezorgde Feyenoord-middag. De middenvelder knalde op schitterende wijze een vrije trap in de kruising, waarmee hij voor de eerste treffer zorgde in de wedstrijd tegen Heracles Almelo, dat uiteindelijk naar een 6-0 nederlaag werd gespeeld in De Kuip. ‘Toen we die vrije trap meekregen, voelde dat voor mij als een moment waarop ik het moest laten zien’, reageerde Goossens na afloop. ‘Dat ‘ie er vervolgens zo in vloog, was fantastisch.’

De bal verdween met een enorme vaart in de linkerbovenhoek, buiten bereik van de kansloze doelman Remco Pasveer. ‘Er zat veel venijn in mijn schot. Dat had te maken met hoe mijn seizoen tot dusver is verlopen en mijn drang om in deze laatste serie wedstrijden te laten zien wat ik kan. Ik ben erop gebrand om het seizoen op goede wijze af te sluiten’, vertelde de middenvelder, die met die treffer voor zijn eerste officiële doelpunt in Feyenoord-shirt tekende en tijdens de tweede helft met een vallende kopbal direct ook zijn tweede maakte.

Waar de wedstrijden van Feyenoord dit seizoen vaak tot het laatste moment spannend zijn, zag Goossens hoe het elftal al voor rust vier keer het net wist te vinden. ‘Voor de wedstrijden hadden we het er in de groep al over dat het lekker zou zijn om eens vroeg een ruime voorsprong te pakken. Dat lukte, wat deels kwam door het gewaagde spel van Heracles, maar ook doordat wij de bal snel lieten gaan en goed naar de ruimtes bleven zoeken. Alles lukte vandaag bij ons en met zes goals is dit natuurlijk een heel mooie middag.’