Nieuws

Rutten puzzelt nog aan strijdplan voor wedstrijd tegen PSV

on

Fred Rutten traint met Feyenoord achter gesloten deuren om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de topper met PSV. De hoofdtrainer zal even moeten puzzelen, aangezien Jens Toornstra vanwege een hamstringblessure niet inzetbaar is.

De kans bestaat dat Rutten kiest voor een aanval met op de vleugels zowel Elvis Manu als Jean-Paul Boëtius, zo meldt het Algemeen Dagblad. Dat vraagt een andere manier van spelen voor de overige spelers, aangezien Toornstra als een hangende rechtsbuiten speelt en niet als pure vleugelspeler. Bovendien zal Manu of Boëtius veel verdedigend werk moeten verrichten in verband met de opkomende PSV-verdediger Jetro Willems.

Rutten kan eventueel ook kiezen voor een andere middenvelder op de plek van Toornstra. Dan zal Willems meer uit zijn positie gelokt worden. Karim El Ahmadi komt volgens de krant in aanmerking voor die rol. Tonny Vilhena keert bij de tweede optie terug in het basiselftal. Dat lijkt het meest logische omdat er dan niet gesleuteld hoeft te worden aan de formatie en tactiek.

Bilal Basaçikoglu wordt niet bestempeld als een mogelijke vervanger van Toornstra. De van Heerenveen overgenomen buitenspeler stelt voorlopig teleur in Rotterdam en wist afgelopen weekeinde tegen AZ eveneens niet te overtuigen. Toornstra komt na de winterstop weer in actie. “Hij mist PSV en NAC, maar direct na de winterstop is hij er gewoon bij.”

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_7823.PNG