Nieuws

Rutten houdt zich nog steeds niet bezig met contractverlenging

on

Fred Rutten acht Feyenoord niet kansloos voor het kampioenschap, ondanks de achterstand van twaalf punten op koploper PSV. “Het seizoen is absoluut nog niet afgelopen. Laat mij deze keer maar niet helemaal in de realiteit van het leven staan”, aldus Rutten tegen RTV Rijnmond.

Rutten wijt de achterstand aan de slechte start van het seizoen. “Iedereen weet wat daar de oorzaken van zijn. We moesten een heel nieuw team opbouwen. Ik heb altijd gezegd dat voor mij op 1 september het seizoen begint, hoewel dat heel vervelend is voor de supporters. Sindsdien hebben we veel progressie gemaakt. In de laatste wedstrijden voor de winterstop speelden maar twee spelers die vorig seizoen ook speelden. Dat is een hele goede ontwikkeling.”

Feyenoord moet volgens Rutten zijn beste spelers langer in Rotterdam houden. “Dan zou het een optie kunnen zijn om de komende twee of drie jaar geen spelers meer te verkopen; ook al bieden ze 100 miljoen. Feyenoord behoort tot de grootste clubs van Nederland. Wij zijn niet zo klein, wij zijn heel groot! PSV houdt uiteindelijk ook Memphis Depay om kampioen te worden. Als je ieder jaar zeven á acht spelers moet inpassen dan wordt het er niet makkelijker op. Misschien kunnen we een oplossing bedenken om het voor grote spelers van Feyenoord aantrekkelijk te maken om te blijven.”

Rutten houdt zich op de vlakte over een eventuele contractverlenging in De Kuip. “Daar hou ik me niet mee bezig. Ik ben bezig met nu en de dag van morgen. Bij deze club heb ik heel erg ervaren dat je van dag tot dag moet leven.”

Bron: fcupdate.nl

IMG_8317.PNG