Ruime zege voor beloften op Jong ADO Den Haag

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de zesde wedstrijd in Poule B van de beloftencompetitie winnend afgesloten. Op een regenachtig Varkenoord was de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst met 4-1 te sterk voor Jong ADO Den Haag, dat het duel met tien man eindigde door een rode kaart voor verdediger Gábor Horváth. Jong Feyenoord/Excelsior kwam na een half uur op voorsprong door een doelpunt van Richard Stolte, waarna Kensuke Tada de marge op slag van rust verdubbelde. Robbert Olijfveld en Omar Elabdellaoui brachten de stand in de tweede helft op 4-0, waarna Steven Sanchez Angulo namens Jong ADO Den Haag de eindstand op 4-1 bepaalde.

Het elftal van Jong Feyenoord/Excelsior, dat met aanvoerder Kaj Ramsteijn, Omar Elabdellaoui en Anass Achahbar over drie spelers uit de A-selectie kon beschikken, maakte direct vanaf de aftrap de intentie duidelijk. Dat had al na vijf minuten kunnen leiden tot een voorsprong, maar Robbert Olijfveld slaagde er niet in om van dichtbij een grote kans te verzilveren.

Nadat Jong ADO Den Haag de sterke openingsfase van de thuisploeg had overleefd en in de persoon van Tom Broekhuizen ook de eerste kans had gecreëerd, bouwden de bezoekers een licht overwicht op. Dat beide ploegen nauwelijks in de buurt kwamen van het vijandelijke doel had deels te maken met de weersomstandigheden. Door de soms extreem harde windstoten werd een goede aanvalsopbouw bemoeilijkt en bleef het aantal kansen schaars.

Dat Jong Feyenoord/Excelsior desondanks met een 2-0 voorsprong de rust in ging, had de ploeg te danken aan een sterk laatste kwartier van de eerste helft. Na een half uur kwamen de beloften op voorsprong toen Elabdellaoui de bal na een snelle uitbraak panklaar neerlegde voor Stolte, die eenvoudig binnentikte. Nadat Jong ADO Den Haag met tien man verder moest door een rode kaart voor Horváth – de verdediger kreeg twee maal geel – profiteerde de thuisploeg op slag van rust direct van de overtalsituatie. Nu was Richard Stolte de aangever, toen hij na een sterke actie zijn ploeggenoot Kensuke Tada een niet te missen kans bood.

Zo kon de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst met een onverwacht luxe voorsprong beginnen aan de tweede helft, waarin het ervoor koos om op jacht te gaan naar meer doelpunten. Toch waren de bezoekers dichtbij de aansluitingstreffer, toen Kevin Tano alleen voor doelman Michael Termijn opdook. De redding die Termijn op de inzet van de middenvelder van Jong ADO Den Haag verrichte bleek een belangrijke, omdat Jong Feyenoord/Excelsior het duel in de tegenaanval definitief besliste. Kevin Gomez-Nieto zag zijn inzet nog gekeerd worden door doelman Sebastiaan Meeuwissen, maar deze had geen antwoord op de rebound van Robbert Olijfveld.

Daarmee gooide Jong Feyenoord/Excelsior de wedstrijd in het slot, maar Elabdellaoui had nog wat moois in petto. De vleugelaanvaller, die een sterke wedstrijd speelde, schoot na een knappe actie over de rechterkant de bal vanuit een moeilijke hoek kiezelhard tegen het net. Enkele minuten voor tijd redde invaller Steven Sanchez Angulo namens Jong ADO Den Haag nog de eer door de 4-1 aan te tekenen.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong ADO Den Haag 4-1
28’ 1-0 Stolte
44’ 2-0 Tada
64’ 3-0 Olijfveld
82’ 4-0 Elabdellaoui
87’ 4-1 Sanchez Angulo

Scheidsrechter: Koekoek

Geel: Maatsen (Jong Feyenoord/Excelsior), Horváth (Jong ADO Den Haag)

Rood: Horváth (Jong ADO Den Haag)

Opstellingen:
Jong Feyenoord/Excelsior: Termijn; Korporaal, Maatsen, Ramsteijn, Gomez-Nieto; Dercks (77’ Driebergen), Tada, Stolte (46’ Tichem); Elabdellaoui, Achahbar en Olijfveld (77’ Furtado Oliveira).
Jong ADO Den Haag: Meeuwissen; Leeuwin (46’ Schutte), Buwalda, Horváth, Van der Winden; Broekhuizen, Tano, Merencia (74’ Van Wingerden); Korte, Tihouna en Tavilla (56’ Sanchez Angulo).

Bron: feyenoord.nl