Ruben Schaken: ‘Ik laat mijn koppie niet hangen’

Feyenoord speelt zondag in de Kuip tegen Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Ronald Koeman moet winnen om uitzicht te houden op de felbegeerde tweede plaats. Eerder dit seizoen liet Feyenoord in Deventer nog twee dure punten liggen tegen de promovendus. ‘Bij rust hadden wij daar al met 3-0 voor moeten staan,’ herinnert Ruben Schaken zich.

De flankaanvaller jaagt met zijn ploeggenoten op de plaats die rechtgeeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. ‘Nog zes potjes en de belangen zijn nog steeds groot. We kunnen tweede worden, misschien zelfs eerste, ik wil wel zien hoe Ajax het de komende wedstrijden doet. Maar goed, wij moeten naar onszelf kijken en zelf onze duels winnen. Ik reken niet meer op een kampioenschap, de afstand is groot, maar wij moeten wel zo hoog mogelijk eindigen.’

In de heenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (2-2) in oktober zat Schaken op de bank. ‘Ik weet nog dat wij veel grote kansen kregen in die wedstrijd. We creëerden genoeg, maar maakten ze niet. En zij schoten die vrije trap binnen en dat kostte ons twee punten.’

In de laatste wedstrijd tegen SC Heerenveen (2-0) speelde Schaken heel ongelukkig, vond hij ook zelf. ‘In de eerste helft speelde ik dramatisch. Het ging even niet, maar ik herpakte me wel in de tweede helft. Ik ben wel een strijder, ik laat mijn koppie niet hangen. Als de actie niet lukt, ga ik nog tien keer.’

Bron: Rijnmond.nl