Nieuws

Reserves Feyenoord verliezen besloten oefenduel van De Graafschap

on

De Graafschap heeft zondagmiddag een knappe overwinning geboekt tegen de reserves van Feyenoord: 2-3. De Rotterdammers traden aan met een sterkte selectie, waaronder met spelers van het eerste die zaterdag niet in actie kwamen tegen Vitesse tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal. Anthony van den Hurk nam alle drie de Achterhoekse goals voor zijn rekening.

Feyenoord met sterk team
De Graafschap werd geweldig ontvangen bij Feyenoord, waarbij onder meer de nieuwe aanwinsten Sofyan Amrabat en Jeremiah St. Juste meespeelden. Ook namen als Miquel Nelom, Renato Tapia, Bilal Basacikoglu en Michiel Kramer kwamen in actie. De Graafschap begon goed aan de wedstrijd en raakte in de eerste minuut al de paal naast Feyenoord-doelman Justin Bijlow. Diezelfde goalie zag na tien minuten weer een kans voor de Doetinchemmers. Ditmaal kopte Anthony van den Hurk rakelings over.

Van den Hurk actief
Na een kwartier kwam Feyenoord wat beter in de wedstrijd. Filip Bednarek wist zich te onderscheiden met een goede redding, nadat Feyenoord de lat had geraakt. Vlak voor rust lieten de Superboeren opnieuw van zich horen door toedoen van Van den Hurk. Bijlow plukte de bal net voor zijn voeten weg, na een goede steekpass. Driemaal bleek scheepsrecht voor Van den Hurk, die vier minuten na rust prachtig raak schoot: 0-1.

Knappe overwinning
Tien minuten later kopte St. Juste de 1-1 van Feyenoord binnen uit een vrije trap. Bij De Graafschap bleef Van den Hurk actief. Hij benutte tien minuten voor tijd een strafschop na een overtreding van St. Juste: 1-2. Vlak voor tijd leek Amrabat voor een gelijkspel te zorgen met zijn 2-2, maar Van den Hurk bekroonde zijn prima wedstrijd in de slotminuten met de 2-3. Een knappe zege tegen een goede tegenstander op een geweldige grasmat.

Reactie Henk de Jong
Bij de wedstrijd was geen publiek aanwezig. "Het was echt jammer dat er geen supporters en media bij konden zijn. We hebben een geweldige ontvangst gehad hier en tegen een heel goed team gespeeld. Het was voetbal van hoog niveau en het had ook zomaar 4-7 voor ons kunnen zijn", zei De Jong na afloop van de wedstrijd. "We speelden met heel veel diepgang. Dit is waar we heen willen, we hebben genoten met z'n allen."

"Ik vond dat we voor rust wel drie honderd procent kansen hebben weggegeven, maar daar hebben we zelf ook vier tot zes kansen tegenover gezet. Dit is voor ons echt een stap voorwaarts. Op hoog niveau hebben we heel goed gevoetbald. Een paar momenten verdedigend moeten eruit, daar gaan we naar kijken via beelden. Maar ik ben heel tevreden, lekker weer naar huis zo", besloot De Jong.

Feyenoord – De Graafschap 2-3
Doelpuntenmaker(s): 0-1 Anthony van den Hurk (49.), 1-1 Jeremiah St. Juste (61.), 1-2 Anthony van den Hurk (81./pen.), 2-2 Sofyan Amrabat (89.), 2-3 Anthony van den Hurk (90.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Tutuarima (65. Van Overbeek), Van Diermen (46. Straalman), S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort (83. Driver), Driver (65. Keurntjes); Receveur (65. Klaasen), Serrarens (65. El Jebli), Diemers; Van Mieghem (65. Ars) en Van den Hurk.

Bron: degraafschap.nl
Foto: Degraafschap

Aanbevolen voor jou