Feyenoordinbeeld

Raad van Commissarissen bepaalt vandaag lot Van Geel 

on

De raad van commissarissen van Feyenoord komt vandaag bij elkaar. Hoe gaat dat college de patstelling rond de positie van Martin van Geel doorbreken? Vijf commissarissen bepalen de toekomst van Feyenoord. Ze kijken elkaar vandaag eens goed in de ogen. Hoe nu verder? Dat is de grote vraag..

Namens de vermogende Vrienden van Feyenoord is in de rvc het duo Rob Slotboom en Pim Blokland geplaatst. Zij willen nog altijd zo snel mogelijk afscheid nemen van technisch directeur Martin van Geel. Als waakhonden van 49 procent van de aandelen is hun standpunt al veel langer duidelijk.   

.

Commissaris William Bontes vond dat eerst ook een goed plan, maar hij begon later te twijfelen en helde over naar de andere kant. De kant waar Gerard Moussault, de vertegenwoordiger van het Stico – met 51 procent van de aandelen – en president-commissaris Gerard Hoetmer al langer zitten. Hoetmer, die een innige band zou hebben opgebouwd met de familie Van Geel, wil zijn technisch directeur niet vervangen.   

.

Dus is er sprake van een patstelling. Het verdeelde Feyenoord staat op dit moment stil. Hoetmer, een kleine anderhalf jaar in dienst, weet dat vier weken voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen er vooral wantrouwen en ontevredenheid heerst in de Kuip.

.

 

Feyenoord kiest voor een koerswijziging en Martin van Geel vertrekt uit de Kuip. Bij scenario 2 blijft Van Geel zitten en komt de club in een storm terecht.

 .
Eigenlijk zijn er maar twee scenario’s mogelijk.   

.

Bij scenario 1 voert Hoetmer alsnog uit wat volgens de Vrienden van Feyenoord al eerder in het afgelopen seizoen werd besloten. De club kiest inderdaad voor een koerswijziging en Martin van Geel vertrekt uit de Kuip. Bij voorkeur door de voordeur, maar dat is geen must.   

.

Bij scenario 2 komt de club in een storm terecht. Van Geel blijft zitten waar hij zit. Zoals hij zelf tijdens de huldiging van Feyenoord op het Rotterdamse Stadhuis al riep, toen hij een dag na de bekerwinst van camera naar camera werd gesleept. ,,Ik ben technisch directeur van Feyenoord en ik blijf technisch directeur van Feyenoord”, zei de Brabander.   

.

De Vrienden van Feyenoord, die stuk voor stuk geen uitnodiging voor de huldiging hadden ontvangen, zien dat niet als een reële optie. Ze geven unaniem aan de club nooit te laten vallen.   

.

Maar als er door de directie eerdaags moet worden aangeklopt voor meer financiële ruimte? Dan valt daar best over te praten. Maar wat de investeerders betreft slechts onder één voorwaarde: niet zolang Martin van Geel technisch directeur is.   

.

Zij stellen dat, sinds er weer geld te besteden is, de aankopen vrijwel allemaal tegenvallen. Dat er sinds die tijd ook opvallend minder ruimte is voor de zo geroemde talenten uit de jeugdopleiding. En als grootste ergernis: de achterstand van Feyenoord op Ajax en PSV is vele malen groter dan in de tijd toen Feyenoord geen euro te besteden had. Ook al was de bekerwinst prachtig. Wat kan de grote baas Hoetmer dan nog doen? De twee vertegenwoordigers van de Vrienden van Feyenoord zover krijgen dat ze hun zetels in de rvc opgeven? Slotboom en Blokland kunnen daar nooit toe worden gedwongen en als ze dat uit vrije wil zouden doen, zal de VVF er volgens eigen zeggen meteen twee nieuwe pionnen met exact hetzelfde gedachtegoed neerzetten.   

.

Alleen als de club de 49 procent aandelen terugkoopt van de VVF biedt dat kansen om van de invloed van de investeerders af te komen. Maar als algemeen directeur Eric Gudde dat nu doet, dan kan de club de komende jaren op financieel gebied nauwelijks iets realiseren.   

.

Alle ogen zijn vandaag gericht op Hoetmer.

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou