Nieuws

Populaire knuffelolifant Olli uitverkocht in Blijdorp

on

De populaire knuffelolifant Olli is uitverkocht in Diergaarde Blijdorp. De laatste originele versie van dit pluchen troetelbeestje – in een netje! – ging recent over de toonbank, waarmee de voorraad was uitgeput. ,,We bestellen ook geen nieuwe Olli’s meer, want de campagne was al afgesloten”, zegt woordvoerster Constance Alderlieste.
.

Olli was in 2013 een ware hype. Het was het afscheidscadeau van de toenmalige Feyenoordsponsor A.S.R., de verzekeraar die het toen noodlijdende Blijdorp de helpende hand toestak. Voor elk verkocht exemplaar ontving de dierentuin een vast bedrag, wat de Rotterdamse attractie uiteindelijk tonnen opleverde. Een kassucces: in één jaar tijd werden er bijna 100.000 aan de man gebracht.

.

De huidige Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst vertolkte de hoofdrol in een begeleidende commercial, die eveneens een hit werd. En ook nu nog scoorde Olli volop. ,,Er was nog steeds vraag naar, zij het op beperktere schaal.”

.


.

Een verder ontwikkelde Olli-variant is nog wel te koop bij onder andere boekhandel Donner. ,,Maar die is iets anders van kleur, wat aaibaarder én er zit een drolletje bij. En geen netje omheen”, zegt een woordvoerster. Olli’s zijn ook nog online te bestellen bij de bedenker en maker John Doe.

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou