Nieuws

Politiek pleit voor bonus voor Feyenoord bij succes op Zuid

on

De Rotterdamse politiek steekt Feyenoord City de helpende hand toe. Als dit megaproject op Zuid ook de bewoners van de omliggende wijken voorspoed brengt, kan Feyenoord rekenen op extra geld van de stad.

.
Veel banen in Feyenoord City, meer sportende jeugd en volop onderwijs in de nieuwe sporttempel op Zuid zullen als het aan de coalitiepartijen D66, Leefbaar en CDA ligt een periodieke bonus opleveren voor Feyenoord. ,,Zo wordt het project geen blok aan het been, maar een extra bron van inkomsten”, zegt D66-raadslid Jos Verveen, bedenker van het voorstel.

.

Vandaag behandelt de commissie bouwen en wonen in het stadhuis de plannen voor een toekomstig Feyenoordstadion aan de Nieuwe Maas. Rotterdam wordt om een bijdrage van 40 miljoen euro in aandelen gevraagd. Zorgen zijn er volop onder de raadsleden, onder andere over het profijt dat de omliggende wijken zullen hebben van deze bouwwoede langs de rivier.

.

Stimuleren

,,Feyenoord belooft een hoop op het gebied van bijvoorbeeld onderwijs en sport, maar wij zijn er niet zeker van of die afspraken werkelijk worden nagekomen”, legt hij uit. Om Feyenoord te stimuleren ook Zuid op te stuwen in de vaart der volkeren, denkt de stad aan beloningen voor die inspanningen.

.

Het voorstel van de coalitiepartijen is het dividend te gebruiken om de extra vergoeding aan Feyenoord te betalen. ,,Zo kunnen we Feyenoord aanmoedigen om zich nog meer in te zetten op dit soort maatschappelijke thema’s”, zegt CDA-fractievoorzitter Sven de Langen. Wat Leefbaar-raadslid Luuk Wilson betreft, moet mobiliteit eveneens aan het lijstje worden toegevoegd. ,,Als Feyenoord méér supporters in het ov weet te krijgen, dan vind ik het prima om ook dát te belonen.”

.

Voorstel

D66 zal vandaag in de commissie met een voorstel komen. ,,Het is aan het college om deze suggestie verder uit te werken en die vervolgens weer aan de raad voor te leggen”, stelt Verveen. Om wat voor bedragen het gaat, kan hij nog niet zeggen. ,,Dat moet allemaal nog worden uitgerekend.”

.

SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn steunt het idee om Feyenoord een stapje harder te laten lopen op Zuid van harte. ,,Maar wél voor hetzelfde geld”, benadrukt hij. ,,We betalen als stad in totaal al zo’n 135 miljoen euro aan Feyenoord City, ik voel er niets voor om dat bedrag bij voorbaat al te verhogen.” 

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou