Oranje -19 hard onderuit op EK

Tijdens het EK Onder-19 in Litouwen is Nederland hard onderuit gegaan tijdens de tweede groepswedstrijd. Portugal was met 4-1 te sterk voor de ploeg van bondscoach Wim van Zwam.

Na ruim een half uur opende Alexandre de score in Alytus, maar Oranje Onder-19 deed weinig onder voor de Portugezen. Het lukte de ploeg van Van Zwam echter nauwelijks om gevaarlijk te worden. In de 73ste minuut besliste Leandro Silva de wedstrijd, na knullig verdedigen van Nederland.

Oranje-doelman Mickey van der Hart speelde Sven van Beek aan, die raakte de bal kwijt en Leandro maakte dankbaar gebruik van de fout. Daarna liep Portugal via invaller Ricardo Horta en opnieuw Guedes uit naar een 4-0 voorsprong, waarna Rai Vloet in blessuretijd de eer redde namens Nederland. De PSV’er schoot van buiten het strafschopgebied fraai binnen.

Beide landen hebben nu drie punten uit twee duels. Spanje kan bij een overwinning op Litouwen op zes punten komen.