ONDER 18 KAN BEKERSTUNT GEEN VERVOLG GEVEN TEGEN PSV ONDER 19

Feyenoord Onder 18 is er niet in geslaagd de finale van het bekertoernooi te bereiken. Het team van Feyenoord Academy, dat zich eerder zeer verrassend ten koste van AZ Onder 19 plaatste voor de halve finales, ging woensdag op bezoek bij het Onder 19-team van PSV. Een doelpunt in de uiterste slotfase deed het team de das om: 3-2.

PSV Onder 19 kon zijn borst natmaken voorafgaand aan de wedstrijd. Feyenoord Onder 18 schakelde in de vorige ronde namelijk verrassend AZ Onder 19 uit (winst na strafschoppen). Dat ook dit geen gelopen race zou worden, bleek ook in de beginfase van het duel. De Feyenoorders zetten vanaf de eerste minuut hoog druk, waar de Eindhovenaren moeite mee hadden.

De score werd dan ook geopend door Feyenoord Onder 18. Mohamed Choukoud maakte na bijna een half uur spelen de 0-1. Doelman Elber Evora hield zijn team vervolgens op de been met een aantal knappe reddingen. De gelijkmaker viel enkele minuten voor de rust toch, waardoor beide teams bij een stand van 1-1 de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde: Feyenoord Onder 18 probeerde via de counter gevaarlijk te worden, waardoor de thuisploeg moeilijk aan voetballen toekwam. Het team van Feyenoord Academy kreeg een aantal kleine kansen om opnieuw op een voorsprong te komen, maar kwam na bijna tachtig minuten op een achterstand: 2-1.

Feyenoord Onder 18 raakte niet van slag door de 2-1 en ging meer risico’s nemen om de gelijkmaker te forceren. Die viel uiteindelijk via Lion Kalentjev. Enkele minuten later was het echter opnieuw raak voor de Eindhovenaren: 3-2. Feyenoord Onder 18 kreeg daarna nog een gigantische kans op een derde treffer, maar de paal zat een doelpunt van Xander Buitenhek in de weg.

Ondanks de uitschakeling was trainer Ulrich van Gobbel, die de zieke Jan Gösgens verving, trots. ‘De jongens hebben het fantastisch gedaan,’ zei hij. ‘Ze hebben goed vanuit de discipline gevoetbald en ook verdedigend stond het goed. Voetballend hadden we wat meer kunnen brengen, maar we speelden wel tegen PSV Onder 19. Natuurlijk hadden we liever de finale bereikt, maar het zat er helaas niet in.’

Feyenoord Onder 19 speelt op dinsdag 8 mei tegen sc Heerenveen Onder 19 in de andere halve finale. Wanneer Feyenoord Onder 19 zich weet te plaatsen voor de finale, speelt het deze wedstrijd op Varkenoord tegen PSV Onder 19.

Feyenoord Onder 18 – PSV Onder 19 2-3 (1-1)

29’ 0-1 Choukoud