Onder 16 op weg naar titel na overtuigende zege op ADO

Feyenoord Onder 17 heeft de competitie zaterdag afgesloten met een 1-0 zege op FC Utrecht. Daardoor eindigt de ploeg van trainer Cor Adriaanse als derde in de Eredivisie. Feyenoord Onder 16 zette door een 4-0 zege op ADO Den Haag een nieuwe stap richting het landskampioenschap, terwijl Onder 19 en Onder 18 op Varkenoord onderuit gingen.
.

Feyenoord O19 verliest van AZ O19

Feyenoord Onder 19 is zaterdagmiddag tegen een onterechte nederlaag opgelopen. De Rotterdammers deden op eigen veld niet onder voor de bezoekers uit Alkmaar, maar trokken uiteindelijk wel aan het kortste eind. Na de openingstreffer van Dylan Vente scoorde AZ Onder 19 in de slotfase drie keer. ‘Toch wil ik mijn ploeg een compliment maken voor de getoonde inzet,’ aldus Feyenoord-coach Damien Hertog.

.

‘We hebben vandaag gevochten voor elkaar,’ vervolgde Hertog, die vanwege blessures en schorsingen geen beroep kon doen op maar liefst acht spelers. ‘Ik zag veel intensiteit bij mijn spelers en aan werklust ontbrak het absoluut niet.’ Dat Feyenoord na de kantenwisseling op voorsprong kwam, was dan ook absoluut niet onverdiend. Dylan Vente zette zijn handtekening onder de 1-0.

.

Twintig minuten voor tijd kwam AZ vanaf de strafschopstip op gelijke hoogte. Hertog: ‘Eigenlijk hebben we ze een beetje laten ontsnappen in die fase.’ Na de 1-2, vijf minuten voor het eindsignaal, beslisten de Alkmaarders de wedstrijd een minuut voor tijd.

.

Feyenoord Onder 19 – AZ Onder 19 1-3

49’ 1-0 Dylan Vente

71’ 1-1 (penalty)

84’ 1-2

89’ 1-3

.

Opstelling Feyenoord Onder 19: Ten Hove; Sinteur (82’ Huijgen), Zwartjens, Knoester, Malacia (70’ Van Wetten); Roffelsen, Vicario (82’ Butter), Choukoud; Roeleveld (70’ Toure), Vente en Bijl.

.

FOTOVERSLAG FEYENOORD O19 – AZ O19 KLIK HIER

.

.

Feyenoord Onder 18 onderuit tegen Zeeburgia

Eén moment van onachtzaamheid bleek zaterdag fataal voor Feyenoord Onder 18 tegen Zeeburgia Onder 19, dat op Varkenoord met 0-1 won. Nare gevolgen had de nederlaag met het oog op nacompetitievoetbal echter niet voor Feyenoord. De Rotterdammers bivakkeren op de vijfde plaats in de Eerste Divisie Laag en staan met nog twee duels te gaan vier punten voor op nummer zes Fortuna Sittard, dat het gat kunnen verkleinen maar met 0-4 verloor van Excelsior.

.

Hekkensluiter Zeeburgia vocht tegen Feyenoord voor zijn laatste kans om niet rechtstreeks te degraderen en dat was te zien op het veld, merkte Gösgens. ‘Ze gingen er vol in, terwijl de intensiteit bij ons lager was.’ Desalniettemin hield Feyenoord vrij eenvoudig stand. Wel moest de thuisploeg in de 24ste minuut uit het niets een tegentreffer slikken, na een inschattingsfout in de Rotterdamse verdediging. Feyenoord pakte de draad alweer snel op, kreeg voor de rust ook nog een grote kans via Jeremy van Mullem, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

.

Ook in de tweede helft bleef het team van Gösgens aandringen, maar de doelman van Zeeburgia was veelvuldig een sta-in-de-weg en ontpopte zich tot de uitblinker. Hoewel de bezoekers na een rode kaart de laatste twintig minuten met tien man moesten spelen, kon Feyenoord daar niet van profiteren. Gösgens: ‘Het was toen pompen geblazen en dat deden we best aardig, maar het bleef helaas 0-1. Zuur dat één momentje voor rust ons uiteindelijk heeft genekt.’

.

Feyenoord Onder 18 – Zeeburgia Onder 19 0-1

24’ 0-1

.

Opstelling Feyenoord Onder 18: Evora; Blesgraaf, Van den Ende, Kaptein, Van Wetten; Buitenhek, Kubilinskas, Polley; Van Mullem, Tilborg (60’ Barberoglu) en Van der Wilden.

.

Feyenoord Onder 17 sluit competitie af met overwinning op FC Utrecht

Feyenoord Onder 17 heeft de competitie afgesloten met een zege. In eigen huis won de ploeg van trainer Cor Adriaanse, die al voor het duel verzekerd was van de derde plaats achter kampioen Ajax en AZ, met 1-0 van FC Utrecht. ‘Je wilt de competitie natuurlijk goed afsluiten en gezien het resultaat en het vertoonde spel vandaag hebben we dat gedaan,’ reageerde Adriaanse.

.

Feyenoord was voor rust de bovenliggende partij en creëerde genoeg mogelijkheden op de 1-0. In de eindfase stokte het echter geregeld, waardoor het slechts bij één Rotterdamse treffer zou blijven. Na een half uur spelen veroverde Rodney Huijgen na goed druk zetten de bal. De middenvelder stuurde vervolgens Marouan Azarkan weg en die verschalkte de keeper van FC Utrecht. In de tweede helft gingen de bezoekers wat opportunistischer spelen, maar tot echte grote kansen leidde het niet. Feyenoord bleef hard werken, kreeg ook nog mogelijkheden op de 2-0, maar het bleef bij dat ene doelpunt van Azarkan.

.

Feyenoord kan het seizoen nog bekronen met een prijs, de KNVB Beker. Dan moet in de halve finale wel nog eerst worden afgerekend met FC Groningen. Wanneer dat duel plaatsvindt, is nog onduidelijk. Dat hangt af van de prestaties van Oranje Onder 17, dat met Achraf El Bouchataoui en Lutsharel Geertruida twee Feyenoorders kent in de definitieve selectie. Orkun Kokcu en Ian Smeulers staan op de reservelijst. Het EK wordt van 30 april tot en met 19 mei in Kroatië gehouden.

.

Feyenoord Onder 17 – FC Utrecht Onder 17 1-0

31’ 1-0 Marouan Azarkan

.

Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Fetahi, El Bouchataoui, Geertruida, Wong-Si-Kwie; Huijgen (65’ Reemst), Burger, Kokcu; Kalentjev (74’ Den Haan), Touré (65’ Reboe) en Azarkan (53’ Amadin).

.

Feyenoord Onder 16 heeft het kampioenschap voor het grijpen. De ploeg van trainer Edwin de Graaf won zaterdag met ruime cijfers van ADO Den Haag Onder 16 (4-0), waardoor het volgende week tegen aartsrivaal Ajax de titel kan binnenhalen. ‘Vandaag was het krachtsverschil met ADO groot,’ sprak Feyenoord-coach De Graaf.

.

In de eerste helft hadden de bezoekers uit Den Haag niets in te brengen. De Feyenoorders zetten over het gehele veld vroeg druk, waardoor ADO Den Haag nooit in het spel kwam. Na vijf minuten spelen opende Naoufal Bannis de score. ‘We zaten er in de eerste twintig minuten bovenop,’ vertelde De Graaf. ‘We gaven veel druk en veroverden snel de bal.’

.

Nog voor de pauze tilde Joshua Zirkzee de score verder op. Na de pauze was Feyenoord opnieuw de betere partij. Direct na rust gooide Crysencio Sumemrville de wedstrijd definitief in het slot. Een kwartier later bepaalde Zirkzee met zijn tweede treffer van de dag de eindstand op 4-0.

.

Aankomende dinsdag speelt Ajax Onder 16, op dit moment de naaste belager van Feyenoord, een inhaalduel tegen AZ. Afhankelijk van dat resultaat hebben de Rotterdammers zaterdag aan één of drie punt(en) genoeg voor het kampioenschap.

.

Feyenoord Onder 16 – ADO Den Haag Onder 16 4-0

5’ 1-0 Naoufal Bannis

12’ 2-0 Joshua Zirkzee

41’ 3-0 Crysencio Summerville

56’ 4-0 Joshua Zirkzee

.

Opstelling Feyenoord Onder 16: Jansen; Hall, Le Couvreur, Hoogenboom, Hartman; De Mooij (50’ Yates), Gündüz, Lake (56’ El Karbachi); Summerville, Zirkzee (65’ Kasrioui) en Bannis (56’ Doesburg).

.

Feyenoord Onder 15 kent geen moeite met AFC Onder 15

Onder 15 heeft zaterdagmiddag op overtuigende wijze afgerekend met de leeftijdsgenoten van AFC. De ploeg van oefenmeester Jeffrey Oost zegevierde in Amsterdam met 1-5. Namens de Rotterdammers trof Abdel Belarbi twee keer doel.

.

Feyenoord had in de eerste helft een groot overwicht. Het was dan ook niet tegen de verhouding in dat de Rotterdammers na een kwartier spelen op voorsprong kwamen via Belarbi. ‘Voor rust was er in principe geen vuiltje aan de lucht,’ sprak Oost. ‘We voetbalden gemakkelijk en creëerden veel kansen.’ Snel na het openingsdoelpunt kreeg Feyenoord vanaf de strafschopstip de kans op de 0-2, maar vanaf elf meter schoot Aime Omgba de bal te slap in. Nog voor de pauze tilde Steven van der Sloot (kopbal) na een hoekschop van Denso Kasius de score op naar 1-2, waarna Noah Naujoks (van buiten het zestienmetergebied na een corner) de 1-3 voor zijn rekening nam.

.

Na de pauze was de thuisploeg sterker. Toch slaagden de gastheren er niet in om tegen te scoren, waarna opnieuw Belarbi, na een individuele actie, de wedstrijd besliste: 1-4. Sven Zitman bepaalde de eindstand, na een assist van Kasius, in de slotfase op 1-5.

.

AFC Onder 15 – Feyenoord Onder 15 1-5

14’ 0-1 Abdel Belarbi

21’ 1-1

24’ 1-2 Steven van der Sloot

39’ 1-3 Noah Naujoks

63’ 1-4 Abdel Belarbi

71’ 1-5 Sven Zitman

.

Opstelling Feyenoord Onder 15: Sikanic; Van der Sloot, Valk, Brugman, Van der Zeeuw; Zitman, Omgba, Naujoks (50’ Esajas); Maas, Belarbi en Kasius.

.

Ontketend Feyenoord Onder 14 walst over Vitesse heen

Feyenoord Onder 14 boekte zaterdag een overtuigende zege op Vitesse. Op Varkenoord werden de Arnhemmers met maar liefst 5-1 verslagen, terwijl Vitesse begin maart in eigen huis nog met 1-0 te sterk was geweest. ‘We wilden dus iets rechtzetten, kwamen gelukkig al vroeg op voorsprong en vanaf dat moment waren we ontketend,’ zo zag trainer Daniel van der Meulen.

.

Feyenoord schoot uit de startblokken en beloonde zichzelf al snel met de openingstreffer. Mimeirhel Benita stootte door aan de rechterkant, gaf voor op spits Nesto Groen, die binnenschoot. De thuisploeg zette Vitesse onder druk, pakte de bal telkens snel af en creëerde mede dankzij goed positiespel kans op kans. Milan Hokke was in de twaalfde minuut met een schot op de lat al dicht bij de 2-0, die uiteindelijk vijf minuten later zou vallen. Weer was Benita de aangever met een strakke voorzet, waarmee Bienvenue Matabaro wel raad wist.

.

De Rotterdamse honger naar doelpunten was nog lang niet gestild. Met een fraaie kopbal zette Hokke zijn ploeg op 3-0, tevens de ruststand. ‘En de voorsprong had nog wel hoger kunnen zijn, maar we misten wat finesse in de afronding,’ aldus Van der Meulen, die zag dat Feyenoord ook na de pauze scherp was. Nadat Giulany Ben-David dos Santos halverwege de tweede helft de 4-0 had gemaakt en Vitesse vervolgens wat had teruggedaan, was het invaller Merlijn Roels die vlak voor tijd met een vlammend schot van 25 meter nog tekende voor het mooiste doelpunt van de wedstrijd.

.

Feyenoord Onder 14 – Vitesse Onder 14 5-1

5’ 1-0 Nesto Groen

17’ 2-0 Bienvenue Matabaro

22’ 3-0 Milan Hokke

54’ 4-0 Giuliany Ben-David dos Santos

62’ 4-1

68’ 5-1 Merlijn Roels

.

Opstelling Feyenoord Onder 14: Pak; Bodo, Zouan, Owusu, Rijnja (63’ Christoffel); Hartjes (51’ Dos Santos), Hokke, Benita; Oulad M’hand (51’ ’t Zand), Groen en Matabaro (45’ Roels).

.

Feyenoord Onder 13 zet JVOZ eenvoudig opzij

Feyenoord Onder 13 had het in eigen huis geen moment lastig tegen JVOZ Onder 13, wat tot uitdrukking kwam in de score: 4-0. Dankzij de zege deden de Rotterdammers goede zaken in de strijd om de tweede plaats, achter kampioen PSV. Met nog twee duels te gaan heeft Feyenoord een voorsprong van een punt op Willem II en twee punten op Vitesse. ‘We gaan vol voor de tweede plek,’ aldus trainer Gaston Taument. ‘Daarnaast hebben we nóg iets om voor te spelen, aangezien we bij de laatste vier zitten van het bekertoernooi.’

.

Feyenoord, dat al na drie minuten de leiding pakte via Lamare Bogarde, combineerde uitstekend en profiteerde in de eerste helft veelvuldig van de ruimte aan de zijkanten. Jayden Daleman stichtte gevaar vanaf de rechterkant, terwijl Gio-Renys Felicia datzelfde deed op links. In de dertiende minuut was het opnieuw raak. Daleman werd goed weggestoken door Omar Mohamedhoesein en rondde keurig af. De 3-0 zou ook nog voor de rust vallen. Deze keer was Daleman de aangever bij een treffer van Jamal Ourhris.

.

Na de pauze hield Feyenoord de controle en speelde het de wedstrijd uit. Amir Rais zorgde een kwartier voor tijd nog voor het slotakkoord. Taument: ‘We hadden vandaag nog wel meer kunnen scoren, maar de eindpass was iets te vaak onnauwkeurig. Desalniettemin ben ik tevreden met wat de jongens hebben laten zien. Vooral in de eerste helft zag ik een sterk Feyenoord.’

.

Feyenoord Onder 13 – JVOZ Onder 13 4-0

3’ 1-0 Lamare Bogarde

13’ 2-0 Jayden Daleman

23’ 3-0 Jamal Ourhris

44’ 4-0 Amir Rais

.

Opstelling Feyenoord Onder 13: Dekker; Van Wingerden, Bogarde, Van der Linden (31’ Lopes Varela), De Blok (44’ Zerisenay); Mohamedhoesein (44’ Rais), Oetoehganal, Ourhris; Daleman, Van der Heijden en Felicia (44’ De Moes).