ONDER 13 RUIMER AAN KOP NA ZEGE IN STADSDERBY

Naast Feyenoord Onder 19 (3-0 verlies bij PSV) kwamen zaterdag nog drie teams uit de boven- en middenbouw van Feyenoord Academy in actie. De verslagen lees je hieronder.

Onder 16 komt vroege achterstand niet te boven

Feyenoord Onder 16 heeft zaterdagmiddag een nederlaag geleden op eigen veld. Het team van trainer Pieter Schrassert Bert ontving AZ Onder 16 op Varkenoord en verloor met 0-1, al had het recht op minimaal een punt.

De thuisploeg liet AZ Onder 19 in de beginfase van de wedstrijd aan de bal, waar de Noord-Hollanders moeite mee hadden. Feyenoord Onder 16 kreeg daarom ook de eerste grote kans van de wedstrijd. Aanvaller Abdel Belarbi zag een-op-een met de doelman zijn schot echter worden gekeerd, waardoor hij de score niet kon openen. Enkele minuten later was het wel raak voor de bezoekers. Een pass werd niet goed ingeschat door de verdediging van Feyenoord Onder 16, waarna er werd gescoord.

Feyenoord kreeg in het vervolg van de eerste helft een aantal kansen om met een gelijke stand te gaan rusten. Het team zag echter ook dat een goed schot van AZ op de paal ketste, waardoor het bij een stand van 0-1 de kleedkamer opzocht.

Na de pauze was Feyenoord de betere ploeg op Varkenoord. Jorule Raphaela was een aantal keer dicht bij de gelijkmaker, maar de bal wilde er niet in. Het team probeerde veelal via de vroege voorzet gevaar te stichten, maar de doelman van AZ Onder 16 hield zijn team een aantal keer knap op de been.

In de uiterste slotfase nam Feyenoord steeds meer risico om minimaal een punt over te houden aan de wedstrijd. Hierdoor kreeg AZ ook mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Aan beide kanten wilde de bal er echter niet in, waardoor de bezoekers met drie punten Rotterdam verlieten.

Trainer Schrassert Bert vond dat zijn team veel meer verdiend had. ‘In de eerste helft hebben de jongens het te veel ‘laten gebeuren’, maar in de tweede helft waren we absoluut de bovenliggende partij. Op basis van die helft verdienden we zelfs een overwinning, maar dat gebeurde niet. Ik ben wel trots op de manier waarop de jongens in die helft hebben geacteerd,’ aldus de trainer.

Feyenoord Onder 16 – AZ Onder 16 0-1 (0-1)
Scoreverloop:
13’ 0-1

Opstelling Feyenoord Onder 16
Bax; Van der Sloot (12’ Van der Lubbe), Brugman, Van der Zeeuw (45’ Yates), Esajas; El Karbachi, Omgba (62’ Axt), Zitman; Maas, Belarbi, Raphaela.

Onder 14 in tweede helft langs Vitesse

Feyenoord Onder 14 heeft zaterdag een goede overwinning geboekt. Het team van trainer Davey van den Berg was op Varkenoord met 2-0 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Vitesse. De twee goals vielen allebei in de tweede helft.

Het Onder 14-team van Feyenoord Academy zette direct de toon bij de start van de wedstrijd. Direct vanaf de aftrap kreeg het een grote kans op de openingstreffer, maar Gio-Renys Felicia zag zijn inzet gekeerd worden. Tien minuten later was diezelfde Felicia opnieuw dicht bij de openingstreffer, maar weer was het de vijandelijke doelman die een goal voorkwam. Niet veel later zag ook Remsey van der Linden zijn poging, vanuit een vrije trap, gestopt worden.

Na de rust bleef Feyenoord Onder 14 de betere ploeg. Dit resulteerde na ruim vijftig minuten in de verdiende openingstreffer van de voet van Délano van der Heijden. Feyenoord Onder 14 had daarna de goede smaak te pakken, want drie minuten later was het opnieuw raak. Yairo Lentze was de verdediging op snelheid te slim af en faalde vervolgens niet: 2-0. De bezoekers kwamen er niet meer aan te pas, waardoor deze stand ook na het laatste fluitsignaal op het scorebord stond.

Trainer Van den Berg was zeer tevreden over de overwinning van zijn team. ‘In de eerste helft creëerden we iets te weinig, maar in de tweede helft was dit een stuk beter. Als team hebben we vandaag goed gespeeld en bij vlagen lieten we heel goed voetbal zien. We hebben ook geen grote kansen weggegeven. Een prima wedstrijd en ik ben heel tevreden hoe we samen tot deze zege zijn gekomen.’

Feyenoord Onder 14 – Vitesse Onder 14 2-0 (0-0)
51’ 1-0 Van der Heijden
54’ 2-0 Lentze

Opstelling Feyenoord Onder 14
Dekker; Varela, Bogarde, Ket, De Moes; Rais (65’ Mohamedhoesein), Ourhis (61’ Oetoehganal), Van der Linden; Van der Heijden, Lentze, Felicia.

Onder 13 ruimer aan kop na zege in stadsderby

Koploper Feyenoord Onder 13 heeft zaterdagmiddag de voorsprong op nummer twee Sparta Rotterdam vergroot naar acht punten. In een rechtstreeks duel in won het team van trainer Gaston Taument met 2-5.

Het Onder 13-team van Feyenoord Academy begon uitstekend aan de stadsderby. Al na zes minuten was het raak. Rainey Breinburg wist aan de linkerkant van het veld met een goede voorzet Jaden Slory te bereiken, waarna de aanvaller scoorde: 0-1. Nog voordat er een kwartier gespeeld was, stond de 0-2 op het scorebord. Een goede actie van Lugene Clarinda werd door een Sparta-speler achter zijn eigen doelman gewerkt.

Ondanks het sterke spel van Feyenoord kwam de thuisploeg na ruim twintig minuten spelen terug in de wedstrijd. In de omschakeling stond het team van Feyenoord Academy niet goed, waardoor Sparta Rotterdam de 1-2 maakte. Niet veel later was de marge weer twee in het voordeel van Feyenoord. Een afstandsschot van Rico Speksnijder werd verkeerd ingeschat door de vijandelijke doelman: 1-3.

Ook na de rust bepaalden de talenten van Feyenoord het spel. Vanuit een hoekschop maakte Djomar Giersthove met zijn hoofd de 1-4. De kansen bleven zich vervolgens opstapelen voor de jonge Feyenoorders. Slory, die eerder een goed schot op de paal zag knallen, zorgde na ruim veertig minuten spelen voor de vijfde treffer van het Onder 13-team. De thuisploeg was later nog een keer trefzeker, waardoor de wedstrijd eindigde in 2-5.

Trainer Taument sprak na afloop van de wedstrijd van ‘een fantastische teamprestatie’. ‘De jongens leverden vandaag veel strijd en grote delen van de wedstrijd hebben we gedomineerd,’ zei hij. ‘De dingen die we hadden afgesproken kwamen de jongens na. Bij fases kwam Sparta niet aan voetballen toe. Ik heb nooit het gevoel gehad dat we hier vandaag zouden verliezen.’

Sparta Onder 13 – Feyenoord Onder 13 2-5 (1-3)
6’ 0-1 Slory
12’ 0-2 (eigen doelpunt)