Nieuws

‘Naïef als Kuyt niet beseft wat dit losmaakt. Natuurlijk ook een verkooptruc…’

on

Robért Misset, journalist van De Volkskrant, begrijpt dat Feyenoord niet blij is met de uitlatingen van Dirk Kuyt. De vorig jaar gestopte Katwijker publiceerde onlangs zijn biografie waarin hij zijn visie op zijn laatste twee seizoenen in Rotterdam-Zuid deelde.

Kuyt onthulde onder meer dat hij af en toe de rol van trainer Giovanni van Bronckhorst overnam. Feyenoord gaf maandagmiddag een statement af, waarin het zich openlijk distantieerde van de biografie. Misset begrijpt dit wel. “Natuurlijk heeft Kuyt het nodige betekend in de kleedkamer. Maar hij maakt er nu van dat Van Bronckhorst een soort loopjongen was die zijn opdrachten uitvoerde. Dat is wel redelijk bizar te noemen”, vertelt de journalist in NOS Sportforum.

Kuyt viel tijdens het kampioensseizoen af en toe buiten de basis en stak zijn frustratie daarover niet onder stoelen of banken. “Ik heb zelfs begrepen dat er iets in zijn contract stond dat hij elke week moest spelen. Maar dat bepaalt een trainer toch?”, aldus Misset. “Ik kan me een wedstrijd in de Arena tegen Ajax herinneren, waarin hij totáál werd overlopen. Dus het was helemaal niet zo gek om te kiezen voor Jens Toornstra.”

Voormalig Ajax-teammanager David Endt noemt de onthullingen van Kuyt onverstandig. “Naïef als hij niet beseft wat dit losmaakt. Een sportman moet veel langer wachten op iets wat lijkt op memoires. Dan kun je dingen veel beter in perspectief plaatsen. Maar dit is natuurlijk ook de truc om het boek te verkopen…”

Bron: Voetbalprimeur.nl